Connect with us

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

Γρεβενα

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

Εκδηλώσεις, όπως δενδροφυτεύσεις, ενημερωτικές ομιλίες και μαθητικές συζητήσεις σε σχολεία της Α’θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευση διοργανώνει η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 21η Μαρτίου 2024, σε όλες τις Διευθύνσεις Δασών της περιοχής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να  αναδείξουν τον ρόλο και την αξία του δάσους στην ευημερία και υγεία του ανθρώπου καθώς και να αφυπνίσουν όλους στην ανάγκη προστασίας των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος.

-Από τη Διεύθυνση Δασών Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) θα διοργανωθούν στις 10:00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Βοΐου στη Σιάτιστα εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης των Δημοτικών Σχολείων Σιάτιστας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δενδροφύτευση σε δυο περιοχές έξω από τη Σιάτιστα όπου θα συμμετέχουν και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας.

Επίσης το Δασαρχείο Τσοτυλίου σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές δενδροφυτεύσεις σε κομβικά σημεία της Σιάτιστας με τη συνδρομή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων, του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας και του Γενικού Λυκείου «Παπαγεωργίου» .

-Από τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, στις 10:30, στη θέση «Μαύρο Βουνό» Μανιάκων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Μανιάκων και παρουσία των Δημοτικών Σχολείων, αρχικά ενημερωτική ομιλία και στη συνέχεια δενδροφύτευση από τους μαθητές. Στη δράση θα συνδράμει υγειονομικά και το Τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς.

-Από τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών θα διανεμηθούν δενδρύλλια για δενδροφύτευση, στο 3ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών στο 2ο Δημοτικό Γρεβενών, στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Γρεβενών, στο Γυμνάσιο Δεσκάτης και στο Γυμνάσιο Καρπερού, οόπου παράλληλα θα πρ;ςγματοποιηθούν διανομή υλικού και ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία των δασών.

-Από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες και διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Φλώρινας και στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας.

www.ertnews.gr

APXH