Connect with us

Εργατικές Κατοικίες Κυρακαλής Γρεβενών, ο Πύργος της Βαβέλ

Γρεβενα

Εργατικές Κατοικίες Κυρακαλής Γρεβενών, ο Πύργος της Βαβέλ

 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ

Ήταν Καθαρά Δευτέρα του 2012.  Ως Δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλής δίναμε τον αγώνα μας διαμαρτυρόμενοι σε μια πρωινή εκπομπή στο κρατικό κανάλι… Αγώνες σε όλα τα επίπεδα εκείνη την εποχή , με επιστολές , διαμαρτυρίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσία στα υπουργεία , συναντήσεις και κόντρα συναντήσεις και υποσχέσεις…

Πέρασαν 12 χρόνια και οι κληρωθέντες των Εργατικών Κατοικιών στην Κυρακαλή Γρεβενών παραμένουν εκτός σπιτιών. Κάποιοι όπως προφητικά ανέφερε στο βίντεο ένας εκ των δικαιούχων …ούτε τα εγγόνια μας δεν  θα μπουν μέσα σ αυτά τα σπίτια…. έχει φύγει από την ζωή , όπως και πολλοί άλλοι  δικαιούχοι.

Από το 2000 που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια να γίνουν νέες εργατικές κατοικίες στα Γρεβενά , από το 2003 που ξεκίνησε ο οικισμός ως το 2008 τον Γενάρη που γίνανε οι κληρώσεις των 80 κατοικιών , ερχόμαστε στο 2024 και τα σπίτια δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Από τον αγώνα μας στο να ξεκινήσουν τα σπίτια , να ολοκληρωθεί ο οικισμός,  ερχόμαστε τώρα μετά από 20 χρόνια υπομονής και αγωνίας ,  σε έναν νέο αγώνα που έχουμε ξεκινήσει ως δικαιούχοι από τις αρχές του 2024.

Σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα ο οικισμός δημοπρατήθηκε εκ νέου για τρίτη φορά και δόθηκε σε έναν νέο εργολάβο ο οποίος είναι και συντοπίτης μας. Το χρονοδιάγραμμα αναφέρει ότι θα ολοκληρωθούν σε δυο χρόνια περίπου…

Δεν μας έχει μείνει άλλη υπομονή. Ελπίζουμε πλέον γιατί μόνο αυτό μας έχει απομείνει να είναι οριστικό αυτό και να παραδοθούν τα σπίτια στις 80 οικογένειες.

Έχουν ανακύψει πολλά προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια στα οποία και δεν ευθύνονται οι δικαιούχοι που κληρωθήκαν και δεν πήραν τα σπίτια τον Μάιο το 2008, όπως και ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Από τότε έχουν περάσει 16 χρόνια. Έχουν αλλάξει πολλά ως προς τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος. Πολύ δικαιούχοι θα χάσουν τα σπίτια τους αύριο με την ολοκλήρωση του οικισμού μιας και όλα αυτά τα χρόνια χωρίς δική τους υπαιτιότητα χασανε την δουλεία τους , άλλαξαν ασφαλιστικό φορέα , κληρονόμησαν κάποιο σπίτι από τους γονείς τους , άλλαξε γενικά η ασφαλιστική και φορολογική τους εικόνα. Κάτι που θα οδηγήσει στην απόρριψη πολύ μεγάλου αριθμού τόσο των κληρωθέντων όσο και τον επιλαχόντων της κλήρωσης του 2008.

Ως δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών Κυρακαλης ενεργοποιήσαμε πάλι τον Σύλλογο μας με την επωνυμία Σύλλογος Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλης , για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να ολοκληρωθεί ο οικισμός στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των δυο ετών, να δοθούν τα σπίτια στους δικαιούχους της κλήρωσης του 2008 , χωρίς να απορρίπτει δικαιούχους που για λόγους που προαναφέραμε και δεν φέρουν καμία ευθύνη θα χάσουν τα σπίτια.

Επιπλέον ανακύπτει και ένα πρόβλημα , από την απόρριψη των δικαιούχων δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 80 δικαιούχων μιας και δεν προβλέπεται νέα κλήρωση  ,με αποτέλεσμα να  μείνουν και πάλι πάρα πολλά κενά διαμερίσματα .

Ζητάμε από όλους τους φορείς να μας ακούσουν κάνοντας μια σειρά επαφών, ώστε να ακουστεί το πρόβλημα που θα ανακύψει πριν και μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των 80 σπιτιών.

 

Σύλλογος Δικαιούχων Εργατικών Κατοικιών Κυρακαλης

Νομού Γρεβενών

APXH