Connect with us

Ντάβος: Έρχεται νέο πιλοτικό project υδρογόνου σε 3 πόλεις της Ελλάδας – Να αναπτύξουμε πρώτα τα μικρά έργα

Δυτ. Μακεδονια

Ντάβος: Έρχεται νέο πιλοτικό project υδρογόνου σε 3 πόλεις της Ελλάδας – Να αναπτύξουμε πρώτα τα μικρά έργα

Παράλληλα, τόνισε ότι η αγορά θα πρέπει να δοκιμαστεί στην παρούσα φάση με την εφαρμογή μικρών έργων, για να καταφέρει να υλοποιήσει μελλοντικά έργα μεγαλύτερης κλίμακας.

Επί του παρόντος, στη Δυτική Μακεδονία βρίσκονται σε εξέλιξη 4 μικρά έργα, μέσα στα οποία και το εν λόγω project.  Όπως εξήγησε ο κ. Ντάβος αυτό θα αφορά σε ένα roadshow, όπου ένα λεωφορείο με κινητό ανεφοδιασμό υδρογόνου θα ξεκινήσει από τη Ρουμανία, θα κατευθυνθεί στη Βουλγαρία και στη συνέχεια θα φτάσει στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το έργο υλοποιείται από το CLUBE, από κοινού με την Hellenic Hydrogen, τη Motor Oil και την Coral Gas και πρόκειται να τρέξει σε τόσο σε επενδυτική, όσο και σε λειτουργική φάση σε τρεις ελληνικές πόλεις, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε ο κ. Ντάβος, πρόκειται να προχωρήσουν οι ανάλογες ενέργειες σε συνεργασία με υπουργείο μεταφορών, για τις αλλαγές που θα χρειαστεί το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε το έργο να εφαρμοστεί όχι σε πιλοτικό αλλά σε πραγματικό πλαίσιο.

energypress.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH