Connect with us

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έδρα Jean Monnet – Διαδικτυακή Διάλεξη με τον διακεκριμένο σεισμολόγο, καθηγητή κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024

Δυτ. Μακεδονια

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έδρα Jean Monnet – Διαδικτυακή Διάλεξη με τον διακεκριμένο σεισμολόγο, καθηγητή κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024

Η Έδρα Jean Monnet στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ε.Ε. τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, υποδέχεται τον διακεκριμένο σεισμολόγο και Καθηγητή, κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο, την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024, στις 18:00, σε μια διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Επικοινωνιακή Διαχείριση Φυσικών Κινδύνων και Κρίσεων στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και Διεθνώς».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom:

  • Meeting ID – 92410878631
  • https://zoom.us/j/92410878631
  • σκανάροντας το QR code που βρίσκεται πάνω στην αφίσα.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης!

Την διάλεξη θα συντονίζει η Αμαλία Τριανταφυλλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

____________________________________________

O Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος, είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του οργανισμού SafeGreece.

Διετέλεσε επισκέπτης ερευνητής και καθηγητής στο ΜΙΤ των ΗΠΑ και στο Παν/μιο Τοχόκου της Ιαπωνίας, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, συνεργάτης του Joint Research Center της ΕΕ, πρόεδρος στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και στο Σύστημα της UNESCO για την Προειδοποίηση για Τσουνάμι στη Μεσόγειο και τον Βορειοατλαντικό Ωκεανό.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες και οι αναφορές στο έργο του υπερβαίνουν τις 6000.

APXH