Connect with us

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου SAILOR-Cross Border Risk Assessment and Action Plan in Georgia-Azerbaijan

Δυτ. Μακεδονια

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του έργου SAILOR-Cross Border Risk Assessment and Action Plan in Georgia-Azerbaijan

Στο πλαίσιο του έργου SAILOR – Cross Border Risk Assessment and Action Plan in Georgia – Azerbaijan πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο μια σημαντική συνάντηση εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Εργαστηρίου MaterLab, με τον καθηγητή κ. Ιωάννη Μπακούρο, τον υπ. Διδάκτορα – ερευνητή κ. Ευάγγελο Κατσαρό, καθώς και την υπ. Διδάκτορα – ερευνήτρια κ. Αμαλία Κούσκουρα ,οι οποίοι πραγματοποίησαν παρουσιάσεις του έργου και συντόνισαν τα επόμενα βήματα. Στη συνάντηση συμμετείχε o European Officer of DG ECHO κ. Christian Aagaard.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Πυροσβεστική υπηρεσία Arkhiloskalo στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν καθώς επίσης και το γραφείο του Ερυθρού Σταυρού, τους τοπικούς εθελοντές, τον Δήμαρχο Dedoflistskaro, το Εθνικό Πάρκο Vashlovani.

Μέσω του έργου SAILOR επιδιώκεται η συνεργασία μεταξύ των χωρών για την απόκτηση εμπειρίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στις περιοχές του Νότιου Καυκάσου και των Βαλκανίων συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας  καθώς και η ενίσχυση των προσπαθειών αναφορικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, στη βάση της πρωτοβουλίας PPRD EAST III.

Κεντρικός στόχος αυτού η αξιολόγηση του κινδύνου από τις δασικές πυρκαγιές στη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν, στον Νότιο Καύκασο, με την ενεργή συμμετοχή των εθνικών αρχών πολιτικής προστασίας και των δύο χωρών.

Στο εν λόγω έργο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και συντονίζει ως Επικεφαλής Εταίρος με το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MaterLab) και το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας «ΤΗΜΕΝΟΣ». Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν το Διεθνές Κέντρο Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης  CIMA, η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Γεωργίας (κ. Mamuka Sephiashvili και κ. Nino Barkaia) καθώς και το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Αζερμπαϊτζάν.

 

APXH