Connect with us

Δυτ. Μακεδονία: Μείωση κατά 36% των εισπράξεων από τον τουρισμό

Δυτ. Μακεδονια

Δυτ. Μακεδονία: Μείωση κατά 36% των εισπράξεων από τον τουρισμό

Μείωση κατά  36% στις  εισπράξεις  από τον τουρισμό , σε σχέση με  το 2019 , παρουσιάζει  η Δυτ. Μακεδονία, σύμφωνα  με τα στοιχεία  επίσημων  εκθέσεων   του  Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) .

Η Περιφέρεια  Δυτ. Μακεδονίας  υποδέχθηκε  μόλις  το  1%  του συνόλου των  επισκέψεων στην χώρα, με  μείωση σε σύγκριση  με  το 2019 κατά  43%, όπου από  304 χιλιάδες  οι επισκέπτες  έπεσαν  στους  174 χιλιάδες. Σε ότι αφορά  το σύνολο των  τουριστικών εισπράξεων , η  Περιφέρεια  Δυτ. Μακεδονίας  κατέχει  το 0,3% του συνόλου των τουριστικών εισπράξεων της χώρας  το 2022  και σε σύγκριση  με  το έτος  2019, οι εισπράξεις  από  76 εκατομμύρια  ευρώ τότε στην Δυτ. Μακεδονία, μειώθηκαν  στα  49 εκατομμύρια  ευρώ.

Η  ανακοίνωση  των αρνητικών  αυτών   αποτελεσμάτων  για τον τουρισμό στην Δυτ. Μακεδονία, προκάλεσε  ήδη τον προβληματισμό τοπικών φορέων και  επιχειρηματιών του κλάδου  στην περιοχή, ενώ σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο Νέος Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας  Γιώργος  Αμανατίδης, έκανε  λόγο για  την ανάγκη επανεξέτασης  των πολιτικών για τον τουρισμό στην Περιφέρεια , με  την  δυνατότητα  ανάπτυξης  ολοκληρωμένου τουριστικού  προϊόντος και διάθεσης  επιπλέον οικονομικών πόρων και  κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

APXH