Connect with us

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας ακόμη -9- υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού

Δυτ. Μακεδονια

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας ακόμη -9- υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος αλλοδαπού, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση

Ο ανωτέρω είχε συλληφθεί την 31-03-2023 σε περιοχή της Φλώρινας, διότι επιχείρησε να εξάγει, εκτός της ελληνικής επικράτειας,  κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις – 300.000- ευρώ

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης ενδελεχούς και πολύμηνης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, σχετικά με την υπόθεση εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια, για την οποία είχε συλληφθεί την 31-03-2023 αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, διότι επιχείρησε να εξάγει, εκτός της ελληνικής επικράτειας, κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  σχετικό το από  02-04-2023 Δελτίο Τύπου , εξιχνιάσθηκαν ακόμη -9- υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του προαναφερόμενου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα των προαναφερόμενων αστυνομικών, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Αλβανικές αρχές, προέκυψε ότι κλάπηκαν από την Ελλάδα και εξήχθησαν παράνομα στην Αλβανία, συνολικά    -9- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία όπως και εξακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος αλλοδαπός εξήγαγε αυτά, με χρήση πλαστογραφημένων πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας και παραποιημένων αριθμών πλαισίου.

Η αξία κάθε οχήματος εκτιμάται στις -30.000- ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις – 300.000- ευρώ.

Από τα προαναφερόμενα -9- οχήματα που εξήλθαν από την ελληνική επικράτεια, τα -7- εντοπίσθηκαν στην Αλβανία, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του αλλοδαπού, υποβλήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

APXH