Connect with us

Προς υλοποίηση έξι Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στη Δυτική Μακεδονία

Γρεβενα

Προς υλοποίηση έξι Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στη Δυτική Μακεδονία

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνουν έξι Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποφάσισε την αποδοχή των οικονομικών προσφορών και των συνολικών βαθμολογιών, για τα 39 Τμήματα του διαγωνισμού, που αφορά στην εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Μελετών, στο πλαίσιο της  Ολοκλήρωσης του Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Χώρας.

Παράλληλα προχώρησε στην ανάδειξη προσωρινών  Αναδόχων της σύμβασης, για κάθε ένα από τα 39 τμήματα του Διαγωνισμού, για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων- Μελετών σε ισάριθμους δήμους.

Στα 39 Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, για τα οποία αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι, περιλαμβάνονται και 6 πολεοδομικά για  δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των δήμων: 

Κοζάνης, (που περιλαμβάνει τις δημοτικές Ενότητες Κοζάνης, Αιανής, Δημητρίου Υψηλάντη, Ελίμειας και Ελλησπόντου), συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.557.000 ευρώ, με έκπτωση στην  προ-εκτιμώμενη αμοιβή της Υπηρεσίας 2,50%,  και με συνολική βαθμολογία 79,43.

-Εορδαίας (που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Πτολεμαΐδας, Αγίας Παρασκευής, Βερμίου, Βλάστης και Μουρικίου) με 1.195.000 ευρώ, έκπτωση  8,29% και συνολική βαθμολογία 82,61.

-Βοϊου (που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες  Νεάπολης, Ασκίου, Τσοτυλίου), με  1.090.000 ευρώ, έκπτωση 4,06%, και με συνολική βαθμολογία 77,85.

-Σερβίων (που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Σερβίων, Καμβουνίων, Λιβαδερού αλλά και τη δημοτική ενότητα Βελβεντού του ομώνυμου δήμου), με  € 1.071.566, έκπτωση 7% και με συνολική βαθμολογία 81,85.

-Φλώρινας (που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Φλώρινας, Κάτω Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος),  με € 1.173.183 ευρώ, έκπτωση  9,31%, και με συνολική βαθμολογία 83,18, την υψηλότερη από τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Και δήμου Δεσκάτης (που περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Δεσκάτης, Χασίων), συνολικής εκτιμώμενης αξίας 617.622 ευρώ, με έκπτωση 7% και με συνολική βαθμολογία 81,33.

Η  Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε τη συνέχιση του διαγωνισμού με τη διαδικασία της κατακύρωσης και την αποστολή έγγραφης ειδοποίησης στους προσωρινούς αναδόχους για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ενώ προβλέπεται και η διαδικασία ενστάσεων όπως ορίζεται από τον νόμο.

Με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια θα καθοριστούν: χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές εκτάσεις του Δήμων, αλλά και εκτάσεις που πρόκειται να υπάρξει  πολεοδόμηση, θα καθοριστούν επίσης  περιοχές προστασίας και σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων,  είναι 20 μήνες, περιλαμβάνοντας και τη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ το τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο πρόεδρός του Στέργιος Κιάνας, είναι στη διάθεση των δήμων για να συνδράμει στην υλοποίηση των Σχεδίων.

www.ertnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH