Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η θανάτωση τεσσάρων αλόγων στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, απέστειλε σήμερα παραγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών, με την οποία ζητάει να προβεί «άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων (4) αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών».

Ζητάει επίσης, ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

«Ο τεμαχισμός φαίνεται να έγινε με επαγγελματικής φύσεως χασαπομάχαιρο»

Υπενθυμίζεται ότι ο κτηνίατρος που είχε κληθεί να εξετάσει τα άτυχα ζώα, είχε αναφέρει πως είχαν πυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο και είχαν ακτωτηριαστεί.

«Βρήκαμε τέσσερα νεκρά άλογα, εκ των οποίων τα τρία βρέθηκαν ακρωτηριασμένα. Με πρόχειρους υπολογισμούς το κρέας που λείπει από τα νεκρά ζώα είναι συνολικά περίπου 750 κιλά. Ο τρόπος που έγινε δείχνει πως όλα έγιναν για το κρέας» είχε δηλώσει μιλώντας στο Mega.

Συνέχισε εξηγώντας: «αυτά που λείπουν είναι κομμάτια που τρώγονται. Έχουν αφήσει τα σπλάχνα και το κεφάλι. Ό,τι τρώγεται, το πήραν. Για οποιοδήποτε άλλο λόγο θα τα είχαν σκοτώσει μόνο. Φαίνεται πως έγινε πριν από περίπου 20-24 ώρες το πολύ. Ο τεμαχισμός φαίνεται να έγινε με επαγγελματικής φύσεως χασαπομάχαιρο, το οποίο και έκοβε πάρα πολύ καλά. Και σίγουρα τόσα κιλά κρέας μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο».

www.tanea.gr