Connect with us

Parapolitika.gr: Οι προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη για την Δυτική Μακεδονία

Δυτ. Μακεδονια

Parapolitika.gr: Οι προτεραιότητες του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη για την Δυτική Μακεδονία

Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν από την 1η Ιανουαρίου οι 13 νέες περιφερειακές Αρχές της χώρας, που για την επόµενη πενταετία θα διοικήσουν τις Περιφέρειες της επικράτειας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης περιγράφει στα «Π» τις προτεραιότητές του για τη νέα περιφερειακή περίοδο, εκθέτοντας τους στόχους για την επόµενη πενταετία, µε έµφαση στα έργα και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Γιώργος Αμανατίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

«Βελτίωση παραγωγικής δυνατότητας»

«Οι προτεραιότητές µας είναι επιγραµµατικά:

• Η προσέλκυση επενδύσεων µε σύστηµα – µηχανισµό υποστήριξης της επιχειρηµατικότητας (µηχανισµός στήριξης επιχειρήσεων) αλλά και εύρεσης εργασίας (παρατηρητήριο απασχόλησης).
• Η καλύτερη διαλειτουργική συνεργασία των φορέων της ∆υτικής Μακεδονίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο (σύγκλιση στόχων και συνεργασιών).
• Η ουσιαστική αναθεώρηση του προγραµµατικού πλαισίου µεταξύ τοπικής κοινωνίας, κυβέρνησης και ∆ΕΗ σε µια διαδικασία συµπόρευσης για τις διαδικασίες µετάβασης, µε έντονη τοπική παρουσία των µηχανισµών στήριξής της.
• Η δηµιουργία ρεαλιστικού και εφαρµόσιµου Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης της ∆υτικής Μακεδονίας, µε την ενεργή συµµετοχή των πολιτών και των φορέων.
• Η ανάδειξη της ∆υτικής Μακεδονίας σε κόµβο των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων, µε αξιοποίηση της γεωγραφικής της θέσης και της εγκατεστηµένης γνώσης.
• Η δηµιουργία στοχευµένων, ολοκληρωµένων χωρικών και θεµατικών παρεµβάσεων.
• Η βελτίωση της παραγωγικής δυνατότητας του οργανισµού της Περιφέρειας».

www.parapolitika.gr

APXH