Connect with us

ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: “ Στο ίδιο έργο θεατές …”

Γνωμες

ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: “ Στο ίδιο έργο θεατές …”

Βρεθήκαμε, για άλλη μια φορά, να παρακολουθούμε ως θεατές μια κακοπαιγμένη παράσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από τον άμετρο παραγοντισμό μεταξύ «καλών» και «κακών» τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά η κοινωνία των Γρεβενών.

Τα στελέχη αυτά, στα οποία η ψήφος των πολίτων της Π.Ε. Γρεβενών έδωσε το δικαίωμα να βρεθούν σε θέσεις ευθύνης, αντί να έχουν ως μοναδικό στόχο την διεκδίκηση και προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, επιδίδονται σε έναν προσωπικό ανταγωνισμό ο οποίος δεν έχει προσφέρει τίποτε σε αυτήν κατά το παρελθόν, αλλά ούτε και στο μέλλον.    

Στα Γρεβενά λοιπόν, της φτωχοποίησης, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της εγκατάλειψης και της λήθης από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, λειτούργησε, κατά τη χρονική περίοδο των εορτών, τμήμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας (ο συρόμενος αναβατήρας της «Ελιμείας» και όχι στο σύνολό του),  και αυτό διότι, σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Γρεβενών: 

«υπήρξαν προβλήματα με την πιστοποίηση και την αδειοδότηση του χιονοδρομικού …………και αυτό γιατί η προηγούμενη διοίκηση δεν προέβη ως όφειλε να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη άδεια λειτουργίας», ………

τονίζοντας παράλληλα πως:

« ο καθένας που έχει μια θέση ευθύνης θα πρέπει να πάρει την ευθύνη και να αναλογιστεί για το τι πρέπει να κάνεις για το καλό του φορέα τον οποίο εκπροσωπείς. Φτάσαμε στην τελευταία στιγμή ώστε να πάρουμε  την αδειοδότηση και την πιστοποίηση ώστε να λειτουργήσει το μισό χιονοδρομικό ………και αυτό γιατί προέκυψαν κάποια ζητήματα της τελευταίας στιγμής τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει εάν είχαμε ασχοληθεί και εάν οι απαραίτητες ενέργειες που γίνονται τώρα από αυτή τη διοίκηση είχαν ξεκινήσει από τον πρόεδρο της προηγούμενης Διοίκησης …… θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες να τις έχουμε ξεκινήσει με τη λήξη της προηγουμένης χειμερινής περιόδου από τον Απρίλιο – Μάιο……….». 

Ξέχασε όμως ο κ. Βουλευτής να αναφέρει πως και η προηγούμενη Διοίκηση είχε τοποθετηθεί από την Νέα Δημοκρατία.

Μεγαλύτερη παραδοχή τσαπατσουλιάς και ανικανότητας στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν  την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, του  ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ, από αυτούς που, για κακή μας τύχη, έχουν την ευθύνη διαχείρισης τους δεν υπάρχει.

 Κακή διαχείριση (χωρίς όραμα και φιλοδοξία) των δυνατοτήτων ανάπτυξης από ένα Δημόσιο Φορέα, στην Διοίκηση του οποίου τοποθετήθηκαν αρεστοί «άριστοι» οι οποίοι δεν είχαν όμως καμία σχέση με το αντικείμενο, παράλληλα με την ελλειμματική χρηματοδότηση, που απαιτείται για την ανάπτυξη του κέντρου, έχοντας ως στόχο το να οδηγηθεί το Χιονοδρομικό σε οικονομικό στραγγαλισμό με φυσικό επακόλουθο την κακή παροχή Υπηρεσιών και τελικά την απαξίωση του ρόλου τον οποίο θα έπρεπε να εξυπηρετεί (Εθνικό Προπονητικό Χιονοδρομικό Κέντρο και ταυτόχρονα κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης του τουρισμού για Π.Ε. Γρεβενών).

Η συμβολή όμως του ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ στο παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου  είναι πολύ σοβαρή για να αντιμετωπίζεται με τέτοια  προχειρότητα, βιασύνη,  εν κρυπτώ και με την τοπική κοινωνία απούσα.

 Υ.Γ.1. Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες της Π.Ε. Γρεβενων για τον καινούργιο χρόνο υγειά και όσο το δυνατόν περισσότερη χαρά.

Υ.Γ. 2.  Τις ευχές μας για επιτυχία στο έργο της νέας Διοίκησης, του «ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ»,  με την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζονται  έτσι ώστε  να  εξασφαλισθεί ένα καλύτερο αύριο γι αυτό, γεγονός που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

APXH