Connect with us

Πτολεμαΐδα: Στην Αλβανία η ταφή του 15 μηνών βρέφους – ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο

Δυτ. Μακεδονια

Πτολεμαΐδα: Στην Αλβανία η ταφή του 15 μηνών βρέφους – ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο

Στη γειτονική Αλβανία πρόκειται να μεταφερθεί και να ταφεί, κατά πληροφορίες σήμερα, το 15 μηνών αγοράκι που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του, αλλοδαποί, κάτοικοι Πτολεμαϊδας, στις 23:00 της Τρίτης, 2/1/2024, με υψηλό πυρετό, στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου, όπου και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εξέπνευσε, τέσσερις ώρες αργότερα. Διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, στη Λάρισα, και αναμένονται τα αποτελέσματα, ώστε να διακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βρέφος είχε εκ γενετής προβλήματα Υγείας. Στο Μποδοσάκειο διενεργείται ΕΔΕ για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, «στις 01/01/24 και ώρα 10:15 προσκομίστηκε από οικείους στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή. Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ, γρίπη τύπου Α και δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20 λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στην Παιδιατρική κλινική. Εισήχθη στην κλινική μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του. Έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από τον Διοικητή της 3 Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.»

Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, αποφάσισαν τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου και λόγω της έξαρσης των Λοιμώξεων, του covid-19, να θωρακιστεί η Υγεία όλων. Έτσι, αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου. Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τέστ ταχείας ανίχνευσης του Κορονοϊού (rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο Νοσοκομείο.

Ρεπορτάζ: Ειρ.Κυρίτση – Μ. Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

APXH