Connect with us

Την Πρέσβη στα Σκόπια και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μοναστήρι υποδέχτηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δυτ. Μακεδονια

Την Πρέσβη στα Σκόπια και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μοναστήρι υποδέχτηκαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στα Σκόπια κ. Σοφία Φιλιππίδου και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι κ. Αλέξανδρος Βιδούρης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συνάντηση τους με τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας προκειμένου να ενημερωθούν για τις δυνατότητες προσφοράς από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Βόρεια Μακεδονία, με έμφαση στα σχετιζόμενα με την επαγγελματική κατάρτιση που παρέχει το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

Η Πρέσβης επεσήμανε τις ανάγκες που υπάρχουν στη γειτονική χώρα τόσο στον τομέα της υγείας για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου όσο και στην παροχή καθοδήγησης των νέων για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (start ups), οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από τα Τμήματα Μαιευτικής και Διοικητικής Τεχνολογίας, αντίστοιχα. Παράλληλα, ο χώρος της εκπαίδευσης και πιστοποίησης των μηχανικών για τη συντήρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποτελεί τομέα υψηλού ενδιαφέροντος για τη Βόρεια Μακεδονία, όπου με την υποστήριξη της Πρεσβείας και του Προξενείου μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και εμπειρία που διαθέτει το Π.Δ.Μ.

Στο πλαίσιο του διαλόγου συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση θερινού σχολείου καθώς και η παροχή διαλέξεων για την ελληνική γλώσσα, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της χώρας μας στο Μοναστήρι.

Στη συνάντηση από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν ο Πρύτανης, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης ο Αντιπρύτανης Έρευνας & Καινοτομίας, καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος, η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, καθηγητής Γεώργιος Χριστοφορίδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο Αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Αντωνιάδης, ο Αναπληρωτής καθηγητής Δημήτρης Στημονιάρης, ο Επίκουρος Καθηγητής Δημήτρης Παπουτσής και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διενών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή.

Continue Reading
You may also like...
APXH