Connect with us

Η ΔΕΛΤΑ καθιερώνει υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη μνήμη του Κωνσταντίνου Άγιου

Δυτ. Μακεδονια

Η ΔΕΛΤΑ καθιερώνει υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη μνήμη του Κωνσταντίνου Άγιου

12.12.2023 Στο περιθώριο της ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, υπεγράφη τριετές μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη μνήμη του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Άγιου, ο οποίος φοιτούσε στο Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και πραγματοποιούσε την πρακτική του άσκηση στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο.

Η συνεργασία αφορά σε πρώτη φάση τα έτη 2024, 2025 και 2026 και περιλαμβάνει:

  • Χρηματικό βραβείο αξίας €5.000 στον/ην πρώτο/η, βάσει βαθμού πτυχίου, απόφοιτο του τμήματος Γεωπονίας – Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  • 1 θέση εργασίας στη ΔΕΛΤΑ σε πτυχιούχο του τμήματος Γεωπονίας – Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι 5 πρώτοι πτυχιούχοι, βάσει υψηλότερης βαθμολογίας πτυχίου (ολοκλήρωση μέσα στο χρονικό διάστημα των 5 ετών που διαρκούν οι προπτυχιακές σπουδές του τμήματος) θα αξιολογηθούν από την εταιρία και θα επιλεγεί ο/η ένας/μια.
  • 1 θέση εργασίας στη ΔΕΛΤΑ σε πτυχιούχο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (εκτός της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών) λαμβάνοντας υπόψιν εισοδηματικά/κοινωνικά κριτήρια και ευπαθείς ομάδες.
  • 1 θέση δίμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στη ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές/τριες του τμήματος Γεωπονίας – Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το 7ο εξάμηνο και έχουν εγγραφεί στο 8ο εξάμηνο σπουδών τους.

Με το πέρας των τριών ετών θα επαναξιολογηθεί από την ΔΕΛΤΑ και το Πανεπιστήμιο η δυνατότητα συνέχισης της εν λόγω συνεργασίας.

Στο περιθώριο υπογραφής της συμφωνίας, η Chief People & Culture Officer της ΔΕΛΤΑ, Σταυρούλα Κάβουρα, δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Τιμούμε τη μνήμη ενός μέλους της οικογένειας της ΔΕΛΤΑ και παράλληλα στηρίζουμε τη νέα γενιά της χώρας. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρύτανη και τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου για την εξαιρετική συνεργασία και εύχομαι να βρούμε ακόμα περισσότερα πεδία κοινής δράσης στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, δήλωσε:

«Ημέρα βαθιάς συγκίνησης η σημερινή καθώς η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της εταιρείας ΔΕΛΤΑ αποτελεί φόρο τιμής προς τον αδικοχαμένο φοιτητή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του πανεπιστημίου μας, Κωνσταντίνο Άγιο.

Οι υποτροφίες που χορηγεί η ΔΕΛΤΑ στους φοιτητές και στις φοιτήτριές μας δημιουργούν ισχυρές προοπτικές για την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία τους και διατηρούν ζωντανή τη μνήμη του Κωνσταντίνου εντός του πανεπιστημίου μας».

 

APXH