Connect with us

Βράβευση της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στα Circular Economy Awards 2023

Δυτ. Μακεδονια

Βράβευση της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ στα Circular Economy Awards 2023

Η ΔΙΑΔΥΜΑ βραβεύτηκε στα Circular Economy Awards 2023 για τη χωριστή συλλογή των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία.

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή βραβείων Circular Economy Awards 2023 στην οποία η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ βραβεύτηκε για την χωριστή συλλογή των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονίας.

Τα Επικίνδυνα Οικιακά Απόβλητα (ΕΟΑ) είναι μικρές ποσότητες αποβλήτων που παράγονται στα νοικοκυριά και συνήθως καταλήγουν στους κοινούς (πράσινους) κάδους των σύμμεικτων απορριμμάτων, δυσχεραίνοντας σημαντικά την περαιτέρω διαδικασία της αξιοποίησή τους και μειώνοντας την αξία των ανακτώμενων υλικών από τα κοινά απορρίμματα. Χάρη στη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, η Δυτική Μακεδονία γίνεται η 1η Περιφέρεια στην Ελλάδα που εφαρμόζει καινοτόμο πρόγραμμα χωριστής συλλογής και ορθής διαχείρισης των ΕΟΑ. Το καινοτόμο σύστημα αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE Programme – Circular Greece Ircular Greece (LIFE18 IPE/GR/000013) και αφορά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πανελλαδικά, με συντονιστή το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο.

Ένας ειδικός κάδος 4 θέσεων έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, συγκεκριμένα δέχεται: 1. Προϊόντα ατομικής περιποίησης και καθαριστικά οικιακής χρήσης, 2. Παρασιτοκτόνα οικιακής χρήσης και κηπουρικής, 3. Δοχεία υπό πίεση 4. Επικίνδυνα Δομικά Υλικά και Βερνίκια. Ο ειδικός κάδος έχει ήδη τοποθετηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας και αναμένεται το δίκτυο συλλογής να επεκταθεί σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Επίσης, σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα καταστήματα (χρωματοπωλεία, κομμωτήρια κλπ.) όπου οι πολίτες θα μπορούν να αποφασίζουν σε ποιο κατάστημα θα μπορούν να αφήσουν τα απόβλητα τους.

Χάρη στη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ η Δυτική Μακεδονία γίνεται η 1η Περιφέρεια στην Ελλάδα που εφαρμόζει χωριστή συλλογή των Επικίνδυνων Οικιακών Αποβλήτων.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://eoa.diadyma.gr/

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH