Connect with us

Ο λόγος που τα πουλιά πετούν σε σχήμα v

Χωρις κατηγορια

Ο λόγος που τα πουλιά πετούν σε σχήμα v

Σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι τα πουλιά πετούν συχνά σε σχηματισμό v. Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό;

Ο βασικός λόγος που θα δεις να συμβαίνει αυτό, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που ο αέρας διέρχεται από τα φτερά τους δημιουργεί μια μικρή αεροδυναμική ανυψωτική δύναμη πίσω από κάθε πουλί. Με αυτό τον τρόπο το πουλί βελτιώνει τις πτητικές τους επιδόσεις. Ως αποτέλεσμα αυτού, κάθε πουλί πετά ελαφρώς ψηλότερα από το προηγούμενό του. Αυτή η περιοχή μεταξύ των δύο σκελετών του σχηματισμού V θεωρείται επικρετούς σημασίας ως πλεονεκτική θέση, αλλά το σμήνος απορρίπτει τα πουλιά που προσπαθούν να εισέλθουν εκεί.

Ένας άλλος λόγος είναι ο έλεγχος, καθώς η θέση κάθε πουλιού στο σχηματισμό αντιπροσωπεύει την ιεραρχία της ομάδας. Επιστήμονες παρατήρησαν τους καρδιακούς παλμούς πελεκάνων που πετούσαν πίσω από πλοία ή αεροπλάνα το 2001. Οι μετρήσεις έδειξαν ότι τα πουλιά σε σχηματισμό V καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, χτυπώντας αραιότερα τις φτερούγες τους και απολαμβάνοντας περισσότερο χρόνο αιώρησης.

www.newsbeast.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH