Connect with us

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Δυτ. Μακεδονια

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σχετικά με την μεγάλη μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το μεσημέρι θυμίζοντας αρκετά χειμώνα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλάζι και κεραυνούς.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, αρχικά αναμένεται να επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (10-11-23)

α. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Το Σάββατο (11-11-23)

α. Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.

γ. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Πτώση θερμοκρασίας από σήμερα

Αλλάζει το «σκηνικό» του καιρού από σήμερα θυμίζοντας λίγο περισσότερο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές της δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 17-19°C στα βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, τους 20-22°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τα νότια της Πελοποννήσου όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25°C), τους 19-21 °C στο Ιόνιο και τους 22-24°C στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη σε σχέση με αυτή της Τετάρτης (08/11).

Όπως φαίνεται, σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονία, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8°C.

Δείτε τον χάρτη:

Την ίδια στιγμή, όχι για μία αλλά για δύο κακοκαιρίες που θα μας «επισκεφτούν» τις επόμενες μέρες την χώρα μας έκανε λόγο ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο μετεωρολόγος έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  σχετικά με το καιρό των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Μετά την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες, που θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, βρισκόμαστε μπροστά σε δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες.

Η μία η οποία θα είναι πάλι τύπου “Π” ξεκινά την Παρασκευή το μεσημέρι και από τα δυτικά και επηρεάζει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες στη δυτική στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες.

Η δεύτερη κακοκαιρία αφορά το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη και αφορά αρκετές περιοχές. Επίσης σε ό,τι αφορά τα κρύα φαίνεται να έρχονται από τις 16/11 και μετά».

Δείτε την ανάρτηση:

/www.newsbreak.gr

APXH