Connect with us

Υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης από ένα Περιφερειάρχη που πέρασε και δεν ακούμπησε στο θεσμό!

Δυτ. Μακεδονια

Υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης από ένα Περιφερειάρχη που πέρασε και δεν ακούμπησε στο θεσμό!

* Οι σκέψεις και τα έργα όλων μας τις δύσκολες αυτές μέρες επικεντρώνονται στους πληγέντες… πλημμυροπαθείς  Που από τύχη δεν ήμασταν εμείς… Η καρδιά ραγίζει!

Οι καταστάσεις αυτές αγγίζουν άμεσα τις επιλογές μας στην Αυτοδιοίκηση και δεν είναι αποκομμένες από την τρέχουσα εκλογική επικαιρότητα, αφού θα καθορίσουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών μας κοινωνιών.

Κάτω από αυτή την οπτική  είναι Πρωτοφανή  όσα συμβαίνουν τούτη την περίοδο με τις εξωγενείς παρεμβάσεις προς διάσωση του νυν Περιφερειάρχη  κ. Κασαπίδη στην λογική της κομματικής συμμόρφωσης .

Και αναφερόμαστε φυσικά στα πολυάριθμα και πολυπληθή Κυβερνητικά κλιμάκια που ανέλαβαν να ανορθώσουν το χαμένο κύρος και την αξιοπιστία της Περιφερειακής Αρχής καταρρίπτοντας όλα τα προσχήματα!

Ψιλά γράμματα δυστυχώς η ανεξάρτητη και  διακριτή  λειτουργία της Αυτοδιοίκησης.

Εκτός όμως από το πολιτικό κόστος που εισπράττουν τα κυβερνητικά κλιμάκια, επωμίζονται και χρεώνονται,  δυστυχώς «άδικα»,  την ανυπαρξία και το Αυτοδιοικητικό κενό της Περιφερειακής Αρχής του κ. Κασαπίδη.

Όχι βέβαια πως  και ο κ. Αμανατίδης, αν βρισκόταν σε διαφορετική θέση- όχι του «Αντάρτη»- δεν θα επιδίωκε παρόμοια μεταχείριση. Φρόντισε άλλωστε με δήλωσή του να εκφράσει τον απέραντο σεβασμό προς το πρόσωπό του Πρωθυπουργού, με προφανείς σκοπούς….!

«Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι να γιάνει».

Και βέβαια στην πολιτική δεν παύει η όσμωση  μεταξύ των διαφόρων επιπέδων  θεσμών, αλλά μέσα από αλληλοσεβασμό και διακριτές σχέσεις και ρόλους.

Όταν όμως προσπαθείς να παρουσιαστείς θεσμικά ως απόλυτη Κυβερνητική προέκταση προκειμένου να αποκομίσεις κομματικά εκλογικά οφέλη, γιατί τα έργα σου και οι ημέρες στην αυτοδιοικητική σου θητεία  κρίνονται τραγικά ελλειμματικά, και το θεσμό της αυτοδιοίκησης θυσιάζεις, τον υποβαθμίζεις, και την μελλοντική διεκδικητική σου πορεία αποδυναμώνεις και τελικά ακυρώνεις.

Είναι  προσβλητικό επίσης προς τους πολίτες, να προσπαθείς να εκμεταλλευτείς την πρόσφατη εκλογική επιτυχία του νυν πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη στις Εθνικές εκλογές, η οποία όμως κατά κοινή ομολογία ήταν αποτέλεσμα σύγκλισης ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και όχι σκληρής κομματικής γραμμής, όπως επιχειρείται να επιβληθεί από τον αδύναμο Αυτοδιοικητικά αλλά και γενικότερα  Πολιτικά σήμερα Περιφερειάρχη.

-Όταν ελάχιστα έχουν ειπωθεί για την μοίρα των τοπικών υποθέσεων… και μία απέραντη υποσχεσιολογία εξελίσσεται λες και τέσσερα χρόνια νάταν μόνο μία ημέρα και λευκό χαρτί..

-Καλύτερος σχεδιασμός, πολύ περισσότερα έργα, λιγότερη ανεργία, όχι άλλη πληθυσμιακή αιμορραγία, με λιγότερες ομολογίες πίστεως …και  Σεβασμό στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Γιάννης  Στρατάκης

Περιφ. Σύμβουλος- Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ

Continue Reading
You may also like...
APXH