Connect with us

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Κασαπίδη και Αμανατίδη για την ΑΝΚΟ(του Σπύρου Κουταβά)

Δυτ. Μακεδονια

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Κασαπίδη και Αμανατίδη για την ΑΝΚΟ(του Σπύρου Κουταβά)

Ξαφνικά στην προεκλογική εκστρατεία για την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας, ο Γ. Κασαπίδης, ένας εκ των υποψηφίων έθεσε “θέμα ΑΝΚΟ” προφανώς για να πλήξη την αξιοπιστία του αντιπάλου του, Γ. Αμανατίδη

ο οποίος τελούσε Γενικός διευθυντής της τα τελευταία 30 χρόνια. Ακούστηκαν κουβέντες για “ζημιογόνα εταιρία” για “πολιτικές εξυγίανση της” και οτι “ο άνθρωπος που βρισκόταν στο τιμόνι της δεν ήξερε ποια εταιρία διοικούσε”.

Να πούμε ότι η ΑΝΚΟ είναι η “πολύφερνη νύφη” για τα αυτοδιοικητικά της περιοχής. Όλοι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες έχουν σχέσεις μαζί της αφού με τις υποτιθέμενες προγραμματικές συμβάσεις της προσφέρουν αναθέσεις μελετών έργων για ότι κινείται στον ορίζοντα και μάλιστα με την υψηλότερη τιμή της αγοράς. Τα έσοδα της ΑΝΚΟ είναι οι πληρωμές των δήμων για τα έργα που έχει κάνει. Τα έσοδα της δεν κινδυνεύουν αναχθούν γιατί οι δήμοι ως ΝΠΔΔ δεν πτωχεύουν ποτέ, έχουν τους προϋπολογισμούς από το κράτος για να εξυπηρετούν τις μελετητικές ανάγκες των έργων τους. Οι δήμοι κάποιες φορές αργούν να πληρώσουν είτε για λογούς κακοδιαχείρισης είτε για λόγους μειωμένων επιχορηγήσεων από την κεντρική κυβέρνηση.

Ο Κασαπίδης με το χαρτί των αποτελεσμάτων των ισολογισμών που κράδαινε ανά χείρας και ορισμένοι σύμβουλοί του διακινούσαν ως φει βολάν στα κοινωνικά δίκτυα, προέβησε απλά σε μια χοντροκομμένη ενέργεια λαϊκισμού που στερείται κάθε σοβαρότητας. Δεν θα σχολιάσουμε οτι αυτό το φει βολάν υιοθετούσαν και εργαζόμενοι της εταιρίας που επέλεξαν να βρίσκονται στο πλευρο του Κασαπίδη.  Κι εξηγούμαι.

Η ΑΝΚΟ έχει μετόχους την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό ταμείο και όλους του δήμους που εκπροσωπούνται στο ΔΣ και στην Γενική Συνέλευση των μετόχων δια της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Κάθε χρόνο η Γενική συνέλευση των μετόχων, δηλαδή η περιφέρεια κι όλοι οι παραπάνω, ψηφίζουν τα οικονομικά αποτελέσματα και τον ισολογισμό της εταιρίας του προηγούμενου έτους και απαλλάσσουν ταυτόχρονα την διοίκηση από ενέργειες απέναντι στο νόμο. Όπως γίνεται σε όλες τις ΑΕ. Άρα ο κ. Κασαπίδης με το που ανέλαβε το 2019 γνώριζε όχι μόνο τι είχε συμβεί, αλλά το 202 επικύρωσε δια των εκπροσώπων της περιφέρειας στην γενική συνέλευση τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2019 που ισχυρίζεται ότι ήταν ζημιογόνα. Ο κ. Κασαπίδης με όσα αναφέρει καταφέρεται εναντίον όλων των δήμων που δια των εκπροσώπων τους επικύρωσαν τους προϋπολογισμούς της εταιρίας μη δημιουργώντας ζητήματα στην λειτουργία και την δημόσια εικόνα της.

Το γιατί σε αυτή την χρονική στιγμή ο πρόεδρος της εταιρίας επιτίθεται στην ίδια εταιρία που προεδρεύει για ενέργειες του παρελθόντος είναι εύκολα εξηγήσιμο. Εκλογές!

Στο παρελθόν το vetonews έγραψε με ονόματα και διευθύνσεις για την ωμή παρέμβαση του περιφερειάρχη στα διοικητικά της εταιρίας όταν προχώρησε στην τοποθέτηση γενικής διευθύντριας  πρόσωπο δικής του εμπιστοσύνης, παλιά συνεργάτιδα του απο την Καρδίτσα, χωρίς μάλιστα την σύμφωνη γνώμη των μετόχων της εταιρίας. Τα έργα και οι ημέρες της συγκεκριμένης κυρίας έχουν δημιουργήσει μια κακή ατμόσφαιρα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι φωνές (διαπληκτισμοί ) διαπερνούν τους τοίχους της εταιρίας. Καταστάσεις που δεν υπήρχαν σε καμία περίπτωση στο παρελθόν.

Για τους αναγνώστες μας που επιθυμούν να σχηματίσουν μια πιο σφαιρική εικόνα για ότι συμβαίνει σήμερα με την ΑΝΚΟ αλλά κα για τον υπερτιμημένο προφίλ της και τις υπόγειες σχέσεις της με τον πολιτικό κόσμο της περιοχής  γράψαμε δύο κείμενα που διατηρούν στο ακέραιο της επικαιροτητά τους και αποσαφηνίζουν πολλά για την εταιρία.

Continue Reading
You may also like...
APXH