Connect with us

Ιδέες για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο

Χωρις κατηγορια

Ιδέες για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο

Είναι μια καλή στιγμή να ασχοληθούμε με το σπίτι και να το προετοιμάσουμε για τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια, με μερικές απαραίτητες δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Κάντε γενική καθαριότητα
Κοινώς… φασίνα. Τώρα που ακόμη είστε φορτισμένοι από τις διακοπές είναι μια καλή στιγμή να κατεβάσετε και να πλύνετε τις κουρτίνες, να πλύνετε τα ρολά, να ξεσκονίσετε τα σημεία που επιδεικτικά αγνοούσατε το προηγούμενο διάστημα, να καθαρίσετε τον φούρνο και το ψυγείο σας και να τακτοποιήσετε τα ντουλάπια σας. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα σε μια μέρα! Οργανώστε τα αναλόγως τον χρόνο σας.

Καθαρίστε το τζάκι σας
Αυτό είναι μια δουλειά που μπορεί να γίνει προς το τέλος του φθινοπώρου, αλλά όποτε κι αν την κάνετε, σίγουρα είναι χρήσιμη. Απομακρύνετε τη σκόνη και τις στάχτες με σκούπα και φαράσι και με λίγη μαγειρική σόδα σε ζεστό νερό κι ένα σφουγγάρι, μπορείτε να καθαρίσετε τα υπολείμματα.

Μονώστε το σπίτι
Υπάρχουν διάφορα σημεία του σπιτιού που μπορείτε να μονώσετε μόνοι σας, ώστε να μπορέσετε να εξοικονομήσετε ενέργεια. Αν, για παράδειγμα, υπάρχουν κενά κάτω από τις πόρτες ή τα παράθυρα ή σε άλλα σημεία του σπιτιού, μπορείτε αντίστοιχα να χρησιμοποιήσετε ειδική ταινία ή αφρό.

Δώστε ό,τι δεν χρειάζεστε
Είτε αυτό είναι ρούχα, είτε διακοσμητικά, είτε έπιπλα, μαζέψτε τα και δωρίστε τα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή σε δικούς σας ανθρώπους. Έτσι και θα βοηθήσετε και θα δημιουργήσετε μια ευκαιρία για ανανέωση.

Αρωματίστε το σπίτι σας
Αφού το καθαρίσετε καλά, χαρίστε του το άρωμα που σας αρέσει είτε με αρωματικά κεριά, είτε με αποσμητικά χώρου και αιθέρια έλαια.

Επιλέξτε φθινοπωρινά χρώματα
Ένα καινούργιο ριχτάρι ή μαξιλάρι στον καναπέ, μια αλλαγή κουρτίνας, μερικά λουλούδια ή διακοσμητικά σίγουρα μας χαρίζουν έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο. Για να εναρμονιστείτε με την εποχή, επιλέξτε φθινοπωρινούς τόνους του πορτοκαλί, του κίτρινου, του μοβ και του καφέ.

Προτιμήστε τον θερμό φωτισμό
Αν έχετε λάμπες ψυχρού φωτισμού, είναι μια καλή στιγμή να τις αλλάξετε με θερμές LED λάμπες και να χαρίσετε ζεστασιά στο σπιτικό σας.

Πάρτε φυτά εσωτερικού χώρου
Είναι ο απόλυτος τρόπος χαλάρωσης, που δίνει μια φυσική νότα στο σπίτι και καθαρίζει τον αέρα. Αν είστε αρχάριοι, προτιμήστε φυτά που αντέχουν και δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα, όπως ζάμια και σανσιβέρια.

Φροντίστε το μπαλκόνι σας
Πετάξτε τα φυτά που δεν άντεξαν αυτό το καλοκαίρι και αντικαταστήστε τα με καινούργια, καθαρίστε το μπαλκόνι σας και απολαύστε τις γλυκές φθινοπωρινές βραδιές στη βεράντα.

www.clickatlife.gr

APXH