Connect with us

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Θέλεις να γίνουμε φίλοι;

Γρεβενα

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Θέλεις να γίνουμε φίλοι;

Για ακόμα μία μέρα στον εξωτερικό χώρο της βιβλιοθήκης μας έλαβε χώρα μια ενδιαφέρουσα δράση με θέμα τη φιλία. Αφορμή για τη δράση αυτή ήταν η μακροχρόνια φιλία της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, στις οποίες είναι αφιερωμένη η καλοκαιρινή εκστρατεία της Εθνικής βιβλιοθήκης, που ξεκίνησε από την εφηβεία τους και συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της ζωής τους. Στο ερώτημα αυτό τα παιδιά κλήθηκαν να δώσουν απάντηση με τη βοήθεια της ψυχολόγου Φανής Κουλονίτσιου και της κοινωνικής λειτουργού Μαρίας Αγγελοπούλου από το Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών «Ορίζοντες».

Η δράση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τις εμψυχώτριες και ακολούθησε ένα παιχνίδι με στόχο να μάθουν τα παιδιά με ευχάριστο τρόπο τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων. Ακολούθησε συζήτηση για τη φιλία βασισμένη στις ερωτήσεις που έθεσαν οι εμψυχώτριες, μετά την ανάγνωση του κειμένου αφόρμησης.

Οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό, καθώς τους ζητήθηκε να απαριθμήσουν τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου, να περιγράψουν τα συναισθήματά τους για τους φίλους τους, να δείξουν με τα δάχτυλά τους πόσους φίλους έχουν, να κάνουν τον διαχωρισμό ανάμεσα στον «κολλητό» και στον απλό φίλο, και να παρουσιάσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις με άτομα με τα οποία δε μιλούμε την ίδια γλώσσα, όπως είναι το παιχνίδι, η παντομίμα και η μουσική!

Στη συνέχεια μοιράστηκε στα παιδιά ένα χαρτί με ερωτήσεις για τον εαυτό τους, που είχαν να το συμπληρώσουν, χωρίς όμως να ανακοινώσουν τις απαντήσεις τους. Αφού το συμπλήρωσαν είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να το συγκρίνουν με των άλλων παιδιών και να βρούμε τα κοινά τους στοιχεία! Σε περίπτωση τεσσάρων κοινών απαντήσεων φώναζαν «ΜΠΙΝΓΚΟ»! Πραγματικά ενθουσιάστηκαν, γιατί το παιχνίδι τους έδωσε τη δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα!

Έτσι, ολοκληρώθηκε ακόμα μια καλοκαιρινή δράση της βιβλιοθήκης μας. Μας χαιρέτησαν ευχαριστημένα κρατώντας βιβλία που δανείστηκαν από το πλούσιο υλικό του παιδικού τμήματος. Ευχαριστούμε θερμά τη Φανή Κουλονίτσιου και τη Μαρία Αγγελοπούλου, που για ακόμα μια φορά στήριξαν την προσπάθειά μας με την εμπειρία τους, τις γνώσεις τους και το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά!

APXH