Connect with us

“Συγκοινωνούντα Δοχεία”, επιχείρηση κατά της πορνογραφίας ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου

Δυτ. Μακεδονια

“Συγκοινωνούντα Δοχεία”, επιχείρηση κατά της πορνογραφίας ανηλίκων και εκδικητικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου

Πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Συγκοινωνούντα Δοχεία” πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 32 ατόμων (31 Έλληνες και 1 αλλοδαπός), από τους οποίους οι 6 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου. Από πολύμηνη έρευνα προέκυψε ότι, χρήστες του διαδικτύου, διατηρούσαν πρόσβαση σε διακομιστές (servers) δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διακινούσαν μεγάλο όγκο εγχώριου και διεθνούς υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, καθώς και εκδικητικής πορνογραφίας ανηλίκων και ενηλίκων.

Το υλικό αυτό το διέθεταν έναντι χρηματικών ποσών που κυμαίνονταν από 5 ευρώ έως 35 ευρώ, ώστε οι χρήστες  να αποκτούν πρόσβαση σε αυτό. Από τις  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή  και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών, το διάστημα από 16 Ιουνίου 2023 μέχρι 26 Ιουνίου 2023, σε σπίτια των εμπλεκομένων σε 21 πόλεις, μεταξύ των οποίων σε Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά (και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, , Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Αλιβέρι, Θήβα και Ρόδο) συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 39 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 3- φορητά μέσα αποθήκευσης (USB), 2- κάρτες μνήμης, τύπου SD, 11  φορητοί Η/Υ και tablet και 32 κινητά τηλέφωνα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 30 ανήλικα θύματα, ηλικίας 13 έως 17 ετών καθώς και 10 ενήλικα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH