Connect with us

Κυριάκος Ταταρίδης: Ο δικός μας κόσμος….

Γνωμες

Κυριάκος Ταταρίδης: Ο δικός μας κόσμος….

Παρακολούθησα προχθές μια υπέροχη παράσταση από την θεατρική ομάδα «Οι άστεγοι» του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών της Π.Ε. Γρεβενών, μια παράσταση όπου οι συντελεστές της απέδωσαν τους ρόλους τους σε τέτοιο βαθμό που ξεπέρασαν ακόμη και έμπειρους επαγγελματίες του θεάτρου.

Στα μάτια και στην σκέψη μου πέρασε η εικόνα του κόσμου της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας,  που διαπνέεται από μεράκι δημιουργίας , με την αγάπη για τον τόπο μας να ξεχειλίζει, του κόσμου που, προχθές, σκόρπισε απλόχερα την χαρά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Επίσης, χθες, βρέθηκα στην εκδήλωση του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση μανιταροπροϊόντων Γρεβενών του κ. Παρασκευαίδη Φώτη. Η «ΕΛΠΙΔΑ», που σκορπά με την δράση της ελπίδα στην κοινωνία μας, ήταν η δεύτερη εικόνα ανιδιοτέλειας και κοινωνικής προσφοράς, παράλληλα  με την επιχείρηση του Φώτη που, σε πείσμα των καιρών, μπαίνει δυναμικά στον χώρο των άγριων μανιταριών του τόπου μας, δίνοντας το πράσινο φως για την εκκίνηση και άλλων τοπικών επιχειρήσεων σε ποικίλες παράλληλες δράσεις και σε άλλους τομείς, που μπορούν να δώσουν ώθηση στην τοπική μας οικονομία.

Παράλληλα, εμφανής είναι και η δράση με το ίδιο μεράκι και ανιδιοτέλεια και άλλων Συλλόγων στον αθλητικό χώρο και στο χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι ξεπερνούν την ανυπαρξία των τοπικών μας θεσμικών φορέων.

Όλες οι παραπάνω εικόνες είναι ο χώρος της προόδου και της φωτεινής μας ταυτότητας, που πρέπει να κυριαρχήσει και να βάλει φρένο στην «κατολίσθηση» που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς της τοπική μας ζωής.

Έχουμε χρέος να στήσουμε αυτήν την λαμπερή εικόνα που θα φωτίσει ελπιδοφόρα ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

 

Μετά τιμής,

Ταταρίδης Κυριάκος

Αρχιτέκτων Μηχανικός Α.Π.Θ.

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH