Connect with us

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ανθρωπογενές περιβάλλον και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης ημιορεινών & ορεινών περιοχών»

Δυτ. Μακεδονια

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ανθρωπογενές περιβάλλον και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης ημιορεινών & ορεινών περιοχών»

Επιμορφωτικό Σεμινάριο και επανέναρξη λειτουργίας Κ.Ε.ΠΕ.Α. Σιάτιστας.

Το τριήμερο 16-18/6/2023 διοργανώθηκε Διά Ζώσης Ειδικό Θεματικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ανθρωπογενές περιβάλλον και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης ημιορεινών & ορεινών περιοχών» από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Βελβεντού-Σιάτιστας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με την οικονομική χορηγία του Δήμου Βοΐου, στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α., στη Σιάτιστα (Τραμπάντζειο Γυμνάσιο) και σε χωριά του Βοΐου.

Η πραγματοποίηση του Σεμιναρίου σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας του Κ. Ε. ΠΕ. Α. Σιάτιστας ως διακριτής δομής, που ήταν όραμα και σχέδιο του Δημάρχου Βοΐου, αποτέλεσμα των συστηματικών του προσπαθειών, εναρμονισμένο με τις επιθυμίες και τα αιτήματα όλων των κατοίκων της Σιάτιστας και του Βοΐου.

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α. (πρώην Κ.Π.Ε.) Σιάτιστας λειτουργούσε από το 2006-2011 και στη συνέχεια συγχωνεύτηκε με το Κ.Π.Ε. Βελβεντού και λειτουργούσε ως Κ.Ε.ΠΕ.Α. Βελβεντού-Σιάτιστας. Στο εξής τα ΚΕΠΕΑ Βελβεντού και Σιάτιστας θα λειτουργούν ως δύο διακριτές δομές με έδρα το Βελβεντό και τη Σιάτιστα αντίστοιχα και η Παιδαγωγική Ομάδα εξακολουθεί να είναι προσωρινά μία, με έδρα το Βελβεντό. Η λειτουργία του ΚΕΠΕΑ στη Σιάτιστα, με μειωμένα κόστη λειτουργίας λόγω και της συμβολής του Δήμου Βοΐου στη λειτουργία του, θα ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μία περιοχή με απόθεμα φυσικού περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς και ευρημάτων σημαντικής ιστορικής αξίας.

APXH