Connect with us

Αεροσκάφη με διάφανη οροφή για να βλέπουν οι επιβάτες τον έναστρο ουρανό από την Airbus

Χωρις κατηγορια

Αεροσκάφη με διάφανη οροφή για να βλέπουν οι επιβάτες τον έναστρο ουρανό από την Airbus

H Airbus παρουσίασε την καμπίνα επόμενης γενιάς για τα επιβατηγά της αεροσκάφη. Η καμπίνα που ονομάζεται Airspace δημιουργήθηκε σε συνεργασία με 10 αεροπορικές εταιρείες και οκτώ εταιρείες τεχνολογίας. Η καμπίνα βρίσκεται στην αιχμή του αεροναυτικού σχεδιασμού και θα διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία δημιουργεί εσωτερικούς χώρους στα αεροσκάφη της τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία λέει ότι η ιδέα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη διαφάνεια, την απαλλαγή από τον άνθρακα και την κυκλικότητα. Αυτός είναι ένας φανταχτερός τρόπος να πούμε ότι η καμπίνα είναι φιλική προς το περιβάλλον και θα συμβάλει στην αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα κάθε αεροπλάνου. Φυσικά, η Airbus λέει ότι οι επιβάτες μπορούν να περιμένουν πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, καλύτερα καθίσματα, πρόσθετες έξυπνες συσκευές και «βελτιωμένη ατμόσφαιρα». Οι βελτιώσεις, όπως φαίνεται, θα περιλαμβάνουν μια διαφανή οροφή που θα επιτρέπει στους επιβάτες να κοιτάζουν τα σύννεφα ή τα αστέρια ενώ πετούν ή να απολαμβάνουν το φυσικό φως αν η πτήση γίνεται στη διάρκεια της μέρας.

πηγή φωτό Airbus

Όσον αφορά τη διαφάνεια, οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν εύκολα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κάθε πτήσης μέσω μιας εφαρμογής η οποία θα προσφέρει επίσης επιλογές για τρόπους αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα. Μιλώντας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, η Airbus ισχυρίζεται ότι ο ευκολότερος τρόπος μείωσης των εκπομπών είναι η μείωση του βάρους του αεροπλάνου. Για το σκοπό αυτό, οι νέες καμπίνες θα διαθέτουν «βιονικό σχεδιασμό» που φέρεται να μειώνει το βάρος ενός αεροπλάνου κατά 40 τοις εκατό. Μέρος αυτής της μείωσης προέρχεται από νέες ιδέες τροφοδοσίας και τρόλεϊ που θα μείωναν το βάρος της κουζίνας. Η προπαραγγελία φαγητού σε πτήσεις μεγάλης εμβέλειας θα μπορούσε να μειώσει τα απόβλητα και το βάρος κατά 15 τοις εκατό, για παράδειγμα.

Για την κυκλικότητα, η Airbus λέει ότι θα επανεξετάσει τα υλικά της καμπίνας της, επιλέγοντας υλικά που μπορεί να ανακυκλώσει, να επισκευάσει και να επαναχρησιμοποιήσει. Η Airbus θα αρχίσει να κάνει αλλαγές στην υπάρχουσα γκάμα καμπίνων της φέτος, αλλά θα εισαγάγει πλήρως την νένα ιδέα με την επόμενη γενιά αεροσκαφών της. Η εταιρεία λέει ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες για τις νέες καμπίνες στο 2023 Aircraft Interiors Expo (AIX) στο Αμβούργο της Γερμανίας την επόμενη εβδομάδα.

Naftemporiki.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH