Connect with us

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Τραγικές εξελίξεις σε βάρος των συναδέλφων Κ.Υ.Ε. από την αυτοδιαχείριση

Δυτ. Μακεδονια

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Τραγικές εξελίξεις σε βάρος των συναδέλφων Κ.Υ.Ε. από την αυτοδιαχείριση

Συνάδελφοι,

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ», αποστέλλει σωρηδόν χιλιάδες επιστολές «ενημέρωσης» στα καταστήματά μας, με τις οποίες ενημερώνει τις επιχειρήσεις μας, ότι διαβιβάζει τα «δήθεν» χρέη μας, σε εταιρία ενημέρωσης οφειλετών (στην πραγματικότητα σε εισπρακτική εταιρία με την επωνυμία «ORION SERVICES». Ήδη κάποιοι συνάδελφοι μας έχουν ενημερώσει και καταγγείλει, ότι η συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρία τους έχει ενοχλήσει τηλεφωνικά. Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε και να καταγγείλουμε ότι η πρακτική αυτή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ είναι απολύτως παράνομη και αντίθετη με τον Νόμο, περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και επισύρει κυρώσεις και δικαίωμα αποζημιώσεως.

Συνάδελφοι εμείς οι καταστηματάρχες της Εστίασης και Διασκέδασης δεν είμαστε οφειλέτες, μόνο και μόνο επειδή το ισχυρίζεται η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, και μάλιστα χωρίς να έχει καμία σύμβαση μαζί μας ή και δικαστικές αποφάσειςπου να το πιστοποιούν και να το αποδεικνύουν. Δεν έχει λοιπόν κανένα δικαίωμα να διαβιβάζει τα προσωπικά μας στοιχεία σε τρίτους και ειδικά σε ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΈΣ εταιρίες. Μετά από αυτές τις ραγδαίες τραγικές εξελίξεις, αν ενοχληθείτε από την συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρία, ΔΥΝΑΜΙΚΑ:

  1. Να αρνηθείτε οποιαδήποτε οφειλή προς την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και να τους ζητήσετε να μην σας ενοχλήσουν ξανά στο μέλλον.
  2. Να καταγράψετε την ακριβή ημέρα, ώρα, διάρκεια της συνομιλίας σας καθώς και τα στοιχεία του υπαλλήλου που σας κάλεσε.

Ως Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΔΗΛΩΝΩ ότι πρόθεσή μου είναι να προχωρήσουμε με συνάδελφους καταστηματάρχες από διάφορες πόλεις εναντίον της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ για την παράνομη πρακτική της και να ζητήσουμε χρηματικές αποζημιώσεις. ΔΗΛΩΝΩ και υπενθυμίζω ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δεν είναι ελεγκτικό όργανο αλλά ιδιωτικός φορέας. Επίσης με την κείμενη νομοθεσία 2121/1993-4481/2017 και την κοινοτική οδηγία 26/2014, ο καταστηματάρχης έχει νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιεί μη εκπροσωπούμενο ρεπερτόριο (ελεύθερο), με συνέπεια να απαλλάσσεται σε πληρωμή αμοιβών έναντι οποιουδήποτε οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων.

Μετά τις ανωτέρω εξελίξεις, καλούμε όλους τους Συλλόγους – Ενώσεις – Σωματεία – Επιμελητήρια – Ομοσπονδίες να μην συνεργαστούν με την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, εάν δεν ανακαλέσει την ως άνω απόφασή της.

Είμαστε στη διάθεση των Συναδέλφων για οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ LINK NA ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=bJ9fF3NHFC8

 

APXH