Connect with us

Γιατί στη Δανία αφήνουν τα μωρά να κοιμούνται στο δρόμο μέσα στα καρότσια

Χωρις κατηγορια

Γιατί στη Δανία αφήνουν τα μωρά να κοιμούνται στο δρόμο μέσα στα καρότσια

Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ που μετακόμισε πρόσφατα στη Δανία και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη, ανέφερε σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok ότι στη σκανδιναβική χώρα, υπάρχει η τάση ο κόσμος να αφήνει τα μωρά του μέσα σε καρότσια να κοιμούνται έξω στο δρόμο.

Η Annie Samples που έχει τέσσερα παιδιά ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολιτισμική παράδοση της χώρας», γιατί ο φρέσκος αέρας κάνει πιο υγιή τα βρέφη, ενώ ταυτόχρονα οι γονείς μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τα ψώνια τους ή να πιουν τον καφέ τους, όπως σημείωσε η nypost.com.

«Η πρακτική της Δανίας να κοιμάται το μωρό σας έξω στο δρόμο και μόνο στο καρότσι του δεν είναι μόνο ο πολιτιστικός κανόνας, αλλά συνιστάται ακόμη και από τις μαίες και τις νοσοκόμες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, σημείωσε ότι οι γονείς βάζουν στα καρότσια πουπουλένιο πάπλωμα για να ρυθμίζει τη θερμοκρασίατου βρέφους, ενώ ντύνουν τα παιδιά με ρούχα φτιαγμένα από μαλλί για να μην κρυώσουν.

Μάλιστα, τόνισε ότι κανείς δεν ανησυχεί μήπως κάποιος αρπάξει ένα βρέφος, αφού «κανείς δεν θέλει την ευθύνη του παιδιού κάποιου άλλου. Ειδικά όταν το σύστημα υγείας μας κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όποιον θέλει να αποκτήσει ένα μωρό με μικρό έως καθόλου κόστος».

Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες δεν πίστεψαν όσα ανέφερε, ενώ άλλοι τόνισαν πως μοιάζει ακραία πρακτική για να είναι αληθινή. «Το αφήνω στο σπίτι, στην πίσω αυλή ή στο μπαλκόνι, αλλά με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ», έγραψε ένα άτομο και ένα άλλο ανέφερε πως «είναι σαν να αφήνεις ένα αυτοκίνητο με τον κινητήρα σε λειτουργία».

Μέχρι στιγμής, το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 15,8 εκατομμύρια προβολές, ενώ υπάρχουν κι ορισμένοι που αστειεύτηκαν με το γεγονός. «Είμαι στο Τέξας. Το παιδί θα το έτρωγαν τα κουνούπια», έγραψε ένας χρήστης. newsbeast.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH