Connect with us

Δυτική Μακεδονία: Έγκριση έργων ΣΔΙΤ

Δυτ. Μακεδονια

Δυτική Μακεδονία: Έγκριση έργων ΣΔΙΤ

Δύο έργα ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους επένδυσης 254 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση.

Πρόκειται για την «Ανέγερση φοιτητικών εστιών και συνεδριακού κέντρου στις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας» και την «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας».

Το πρώτο έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση, υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας στις φοιτητικές εστίες καθώς και συνεδριακό κέντρο στην πανεπιστημιούπολη Κοζάνης όπως και φοιτητικές εστίες στην πανεπιστημιούπολη Φλώρινας, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας. Το έργο προβλέπει φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 350 ατόμων και ένα πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο δυναμικότητας 700 ατόμων στην Κοζάνη. Στην πανεπιστημιούπολη Φλώρινας: φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 150 ατόμων. Στην πανεπιστημιούπολη Καστοριάς: φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 150 ατόμων. Στην πανεπιστημιούπολη Πτολεμαΐδας: φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 100 ατόμων. Εκτιμάται ότι η δημιουργία υψηλού επιπέδου κτιριακών δομών έρευνας και εκπαίδευσης θα εξοικονομήσει πόρους από τη μείωση της μίσθωσης χώρων, θα αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών και θα εξασφαλίσει πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση για φοιτητές με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

www.ertnews.gr

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH