Connect with us

Σωματείο Οικοδόμων Γρεβενών: Κάλεσμα σε σύσκεψη

Γρεβενα

Σωματείο Οικοδόμων Γρεβενών: Κάλεσμα σε σύσκεψη

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Να οργανώσουμε την πάλη μας να μην παγώσει κανένας στα Γρεβενά

Δεν ανεχόμαστε να μας βεβαιώνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος που έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες και για μια ακόμη χρονιά να υπάρχουν σπίτια χωρίς θέρμανση. Δε στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας.

Ήδη οι θερμοκρασίες στην περιοχή το πρωί και το βράδυ φτάνουν στους 2 βαθμούς. Στα ορεινά ξεκίνησαν να ανάβουν τη θέρμανση. Από την άλλη η κυβέρνηση μας ωθεί να στραφούμε στο πετρέλαιο γιατί “συμφέρει”,  με την τιμή μετά την επιδότηση να φτάνει στο 1,30 ευρώ το λίτρο. Τα ξύλα έχουν φτάσει 140 ευρώ ο τόνος και για ατομικές ανάγκες κοντά στα 80 με 90 ευρώ. Η τιμή του ρεύματος μόνο ηλεκτροσόκ προκαλεί. 

Γι΄αυτό απαιτούμε:

  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μες στο χειμώνα.
  • Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
  • Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.
  • Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

Για όλα αυτά αλλά και για ό,τι άλλο απασχολεί τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και αγρότες, απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και οργάνωσης της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής μας.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια φορέων και  των Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους επαγγελματίες της πόλης,  τον Αγροτικό Σύλλογο και τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους τη  Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γρεβενών, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την παρέμβασή μας, ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής  επίθεσης.

Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

APXH