Connect with us

«Σπίτι μου»: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα για νέους έως 39 ετών

Δυτ. Μακεδονια

«Σπίτι μου»: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα για νέους έως 39 ετών

To μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώνονται οι λεπτομέρειες για το «Σπίτι μου», το πρόγραμμα φθηνής στέγασης για νέους – που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ.

Στις 10:30 της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη η εξειδίκευση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που απευθύνεται σε νέους έως 39 ετών, φοιτητές και νέα ζευγάρια που μένουν στο πατρικό τους, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των ακινήτων.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Υπενθυμίζεται πως το στεγαστικό πρόγραμμα – ύψους 1,8 δισ. – θα έχει περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους οι οποίοι θα αγοράσουν ή θα μισθώσουν φθηνότερο σπίτι, με τις δράσεις να ξεκινούν από Οκτώβριο, ενώ εκείνες που προϋποθέτουν νέες κατασκευές θα αναπτύσσονται σταδιακά.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το Dnews, τα άτοκα δάνεια για αγορά σπιτιού θα δοθούν ακόμη και σε ζευγάρια, στα οποία ο ένας έχει ξεπεράσει τα 39 έτη.

Μεταξύ άλλων, στο σχέδιο περιλαμβάνεται η αύξηση του σπουδαστικού επιδόματος στέγης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ (με προϋποθέσεις ακόμα και στα 2.000 ευρώ) σε 50.000 νέους, ενώ παράλληλα ξεκινά η δημιουργία 8.150 θέσεων σε πέντε σύγχρονες Φοιτητικές Εστίες στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής.

www.dikaiologitika.gr

APXH