Connect with us

Γρεβενά: Αυτός είναι ο 28χρονος τραυματίας της έκρηξης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παπανικολάου»

Γρεβενα

Γρεβενά: Αυτός είναι ο 28χρονος τραυματίας της έκρηξης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παπανικολάου»

Ο πολυτραυματίας, Κωνσταντίνος Γκούμας, μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης – Η κατάσταση του 28χρονου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τους γιατρούς – Αναμένεται να χειρουργηθεί – Πώς προκλήθηκε η έκρηξη

Ανεπανόρθωτες βλάβες φαίνεται πως έχει προκαλέσει η ισχυρή έκρηξη στον χώρο της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε 28χρονο εργαζόμενο, ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στη συντήρηση τμήματος του εργοστασίου των Γρεβενών. Ο άτυχος νεαρός νοσηλεύεται στο «Παπανικολάου» και αναμένεται να χειρουργηθεί λόγω της κρίσιμης κατάστασηςστην οποία βρίσκεται.

Ειδικότερα, ο πολυτραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση του 28χρονου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από τους γιατρούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Άμεσα μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 28χρονος εργαζόμενος της εταιρείας «ALFA WOOD GROUP», Κωνσταντίνος Γκούμας, τη στιγμή της έκρηξης, βρισκόταν στον χώρο της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο εργοστάσιο βιομάζας.

Επάνω στον άτυχο άντρα εκτοξεύτηκε καυτό υγρό (λάδι σιλικόνης) που ήταν αποθηκευμένο στον χώρο της Μονάδας, προκαλώντας ανάφλεξη και εκτεταμένα εγκαύματα.

Η κατάσταση του νεαρού άντρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγο προτού τον παραλάβει το ΕΚΑΒ, ήταν τόσο ανησυχητική που τα ρούχα του είχαν λιώσει και φαινόταν το φθαρμένο δέρμα του.

Ο πόνος του νεαρού άντρα ήταν τέτοιος που φέρεται να φώναζε στο εργοστάσιο να τον αφήσουν ήσυχο να πεθάνει.

Αυτήν την ώρα, ο πολυτραυματίας νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χειρουργηθεί.

Νωρίτερα ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, Αντώνης Καλαϊδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη στην Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από βιομάζα ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

«Η έκρηξη εντοπίστηκε σε υπόγειο χώρο, σε μια δεξαμενή με παχύρευστο λάδι σιλικόνης το οποιο είχε διαρροή. Περιορίσαμε την έκρηξη και στη συνέχεια σβήσαμε τη φωτιά» δήλωσε ειδικότερα.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε και ο Χρήστος Γκούκλης, πρόεδρος του χωριού Μαυραναίων Γρεβενών, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο ξυλείας σε απόσταση περίπου 5χλμ, η έκρηξη ήταν εκκωφαντική.

«Έχουμε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας και έγινε μια μεγάλη έκρηξη, τι έκρηξη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ήμουν στο δρόμο. Μέχρι στιγμής, ο δρόμος που περνάει έξω από το εργοστάσιο είναι κλειστός. Αυτό που ακούγεται είναι ότι έγινε μια έκρηξη σε μια νέα μονάδα του εργοστασίου και υπάρχουν τραυματίες. Ακόμα δεν έχουν μπει τα συνεργεία της Πυροσβεστικής στον χώρο τώρα ετοιμάζονται να μπουν. Φωτιά δεν έχει πιάσει, όταν ακούστηκε η έκρηξη, εγώ βρισκόμουν στο χωράφι μου που είναι στα 10χλμ. Βγήκε πολύς καπνός και τέρμα, δεν ήταν σαν το άλλο εργοστάσιο με την δυναμίτιδα. Έχω φτάσει στο σπίτι μου όπου η απόσταση από το εργοστάσιο είναι στα 2χλμ και δεν έχει καπνό. Τώρα κάποια καζάνια με λάδι έσκασαν στο κομμάτι της ηλεκτρικής ενέργειας της νέας μονάδας του εργοστασίου αυτό ξέρω και πως έχει πολύ σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου» δήλωσε ο Χρήστος Γκούγκλης, πρόεδρος Μαυραναίων Γρεβενών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την έκρηξη(σ.σ έγινε λίγο πριν από τις 3 μμ) προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και 4 οχήματα.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD λειτουργούν ,σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: στα Γρεβενά, στην Λάρισα και στο Νευροκόπι Δράμας. Καλύπτουν συνολικά έκταση 385.000 τ.μ., εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι των εργοστασίων αποτελούν τα 71.500 τ.μ. Η εταιρία συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες των Βαλκανίων με εξαγωγές των προϊόντων της σε πάνω από 30 χώρες.

Το χρονικό της έκρηξης

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00, στην περιοχή Μαυραναίοι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έκρηξη έχουν σημειωθεί τραυματισμοί. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το greveniotis.gr,  η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο Alfa wood και ένας από τους εργαζομένους έχει υποστεί εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Γρεβενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε όταν οι νεαρός ξεκινούσε η βάρδιά του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε μέσα στο εργοστάσιο ξυλείας που έχει και μονάδα παραγωγής ενέργειας.

www.protothema.gr

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH