Connect with us

H απόλυτη πολιτική κατάντια του Νομού μας

Γνωμες

H απόλυτη πολιτική κατάντια του Νομού μας

Το 1992 οι Βουλευτές του Νομού μας παρεμβαίνουν στον Αναπτυξιακό Νόμο και με Τροπολογία, που από κοινού καταθέτουν, αυξάνουν από το 7% στο 13% (επίπεδο Θράκης) το μπόνους που παίρνουν εγχώριες επιχειρήσεις που προσφέρουν προϊόντα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η Τροπολογία αυτή, που σαν νόμος ισχύει και σήμερα, βοήθησε την επιχείρηση VALPAK να κατασκευάσει εργοστάσιο στην Δεσκάτη για να δουλέψουν μερικά χρόνια 100 εργάτριες από την περιοχή.

Ο Βουλευτής Κυριάκος Ταταρίδης από το 1993 έως το 1996 συντάσσει διαρκώς νόμους για την στήριξη του Νομού μας, μερικοί από τους οποίους είναι: 1. Νόμος για να «σβήσουν» τα χρέη 5 δις.δρχ. του Εργοστασίου MDF για να μείνει έτσι ζωντανό μέχρι την πώληση του στην ALPHA WOOD. 2. Νόμος για να «σβήσουν» οι ποινές 10 εκ. δρχ. σε καθέναν από τους 12 μικρούς ξενώνες σε χωριά του Νομού μας που κατασκευάστηκαν από το πρώτο πρόγραμμα αγροτουρισμού. 3. Νόμος για την πρόσληψη στην ΔΕΗ 50 απολυμένων κατοίκων των χωριών των Βεντζίων από τα ΕΛΣΙ. 4. Νόμος για την αποκατάσταση συγγενικών προσώπων αδικοχαμένων υπαλλήλων που χάνουν την ζωή τους εν υπηρεσία και ένεκα τούτης. 5. Νόμος για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 6. Όλο το πακέτο δεκάδων Νόμων που συνόδευαν την επιχείρηση αποκατάστασης του Νομού μας από τους σεισμούς του 1995.

Στον πρόσφατο Αναπτυξιακό Νόμο που ψηφίστηκε στην Βουλή τα Γρεβενά έλαμψαν με την απουσία τους, όπου υπήρχε η ευκαιρία να βελτιωθούν οι επενδυτικοί όροι για την Δυτική Μακεδονία περιλαμβάνοντας και τα Γρεβενά.

Η ευκαιρία χάθηκε….

Σήμερα, δεκάδες επιχειρήσεις ανακοινώνουν επενδύσεις στον άξονα Φλώρινας- Πτολεμαϊδας- Κοζάνης όταν μάλιστα ο πρόσφατος Αναπτυξιακός Νόμος αγνοεί τα Γρεβενά.

Την Παρασκευή μάλιστα, στην συζήτηση που έγινε στην Κοζάνη ,με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού κ. Παπαθανασίου για την ανάλυση του Αναπτυξιακού Νόμου, διαπιστώθηκε πως τα Γρεβενά αδικούνται κατάφορα.

Δεν θα ξεχάσω φυσικά τον απαράδεκτο κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Μουσουρούλη που στην επίσκεψή του στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών προκλητικά αγνόησε στην ενημέρωση που έκανε τα Γρεβενά, χωρίς να αντιδράσει δυστυχώς κανείς από τους παρευρισκόμενους. Αγαπητοί μου συμπατριώτες, τα Γρεβενά σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους και ανυπεράσπιστα διαρκώς φτωχοποιούνται, ενώ φθίνουν αναπτυξιακά και πληθυσμιακά. Θα στείλω σήμερα ένα μήνυμα αγωνίας πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην βιομηχανική μας περιοχή (ΒΙΠΕ), έστω και αν χρησιμοποιήσουμε άλλους Βουλευτές, γιατί ο Ε65 θα μας βρει και πάλι απροετοίμαστους αν θέλουμε να γίνουν επενδύσεις οργανωμένες στον Νομό μας και να ξέρετε πως ο ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ.

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

Continue Reading
You may also like...
APXH