Connect with us

Καταβολή δεδουλευμένων στη ΔΕΚΕΓ: Σαν να μην πέρασε μια μέρα …

Γρεβενα

Καταβολή δεδουλευμένων στη ΔΕΚΕΓ: Σαν να μην πέρασε μια μέρα …

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – Α/ΘΜΙΑΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΝΟΜΟΥ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ 

Πέρασε ένας χρόνος και παρά τις παρεμβάσεις – προτάσεις του Σωματείου και των εργαζομένων στις Δομές της ΔΕΚΕΓ, συνεχίζουν και εντείνονται τα σοβαρά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και στις Κοινωνικές Δομές των Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών Γρεβενών και Ελάτου και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Οι αρμόδιοι της Δημοτικής Επιχείρησης και της Δημοτικής Αρχής συνεχίζουν να «σφυρίζουν αδιάφορα» και να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους. Οι προσδοκίες από την αλλαγή της Διοίκησης φαίνεται ότι δεν πρόκειται να ευοδωθούν.

Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα και στις Δομές της ΔΕΚΕΓ παραμένουν και πάλι απλήρωτοι εδώ και μήνες και κανένας δεν ενδιαφέρεται για το πώς τα βγάζουν πέρα στη δύσκολη συγκυρία, που βιώνουμε όλοι, με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η οποία εντείνεται με την πανδημία, την ακρίβεια, και τον πόλεμο. Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από 17-01-2022 διεκδικώντας τα αυτονόητα και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων για δεύτερη χρονιά συνεχίζουν περιορισμένες στο μισό με δυσμενείς συνέπειες, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τη λειτουργία των Δομών και την εξυπηρέτηση των δημοτών. Τα Προγράμματα που λειτουργούν συνεχίζουν να μην έχουν τακτική χρηματοδότηση και οι επιχορηγήσεις δεν επαρκούν για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης. Συνεχίζεται η έλλειψη διοικητικού προσωπικού που πολλαπλασιάζει τα προβλήματα δυσλειτουργίας, υποβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο κοινωνικό έργο.

Δεν παραβλέπουμε τις κυβερνητικές ευθύνες σε κεντρικό επίπεδο, της σημερινής αλλά και των προηγούμενων, οι οποίες με τις επιλογές τους έχουν περιορίσει σημαντικά τις χρηματοδοτήσεις των Προγραμμάτων, απαξιώνουν τις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και οδηγούν τους γονείς στις ιδιωτικές Δομές που τις χρυσοπληρώνουν, με την ανοχή και τις πλάτες βέβαια και της Τοπικής Διοίκησης.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να βάλει επιτέλους τέρμα στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό των εργαζομένων, και ζητάμε από τους υπεύθυνους της συνεχιζόμενης κατάστασης να δώσουν άμεσα λύσεις για την οριστική επίλυσή τους. Συγκεκριμένα:

Να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές και στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΕΚΕΓ, αξιοποιώντας την ισχύουσα νομοθεσία, το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, καθώς και έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο Γρεβενών, ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού έτους 2022.

Να επεκτείνουν άμεσα τις συμβάσεις των εργαζομένων στις Δομές που περιορίστηκαν στο μισό, για να μην χαθεί η χρηματοδότηση, αφού είναι αναγκαία η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες του.

Να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, να χορηγήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο παροχές (επιδόματα, Μέσα Ατομικής Προστασίας, εξοπλισμό και μέσα προστασίας λόγω COVID-19), να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες υποδομές και εγκαταστάσεις για την ασφαλή και καλύτερη λειτουργία των Δομών. Να δώσουν τέλος στις διοικητικές και οικονομικές δυσλειτουργίες της Επιχείρησης, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο κλεισίματος και συγχώνευσης της Επιχείρησης στο Δήμο Γρεβενών.

Η ταλαιπωρία των δημοτών δεν οφείλεται στους εργαζόμενους, αλλά σε εκείνους που δημιουργούν και διαιωνίζουν τα προβλήματα. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίλυσή τους αλλά και για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για να μην έχουμε τα ίδια και του χρόνου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  

APXH