Connect with us

Παρέμβαση Λάμπρου Χατζηζήση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης για προβλήματα που δημιουργούν οι συχνές διακοπές ρεύματος στην Περιφέρεια

Δυτ. Μακεδονια

Παρέμβαση Λάμπρου Χατζηζήση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης για προβλήματα που δημιουργούν οι συχνές διακοπές ρεύματος στην Περιφέρεια

Αξιότιμε κ. Υπουργέ , κ. Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ και κ. Γενική Γραμματέα,

  Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών μεταξύ άλλων είχε ως αποτέλεσμα και την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος την 27η Φεβρουαρίου 2022 για διάστημα περίπου 12 ωρών σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όπως, στη Δεσκάτη, στα Γρεβενά, στο Βόϊο, στη Σιάτιστα και αλλού.

Το σύνολο των παραγωγικών μονάδων της Περιφέρειας  σε αυτές τις περιοχές , όπως κτηνοτροφικές μονάδες, φούρνοι, τυροκομεία, ζαχαροπλαστεία και βεβαίως τα νοικοκυριά εκτός της μεγάλης ταλαιπωρίας,  υπέστησαν  και οικονομικές  ζημίες στα προϊόντα, στις εγκαταστάσεις, στα ηλεκτρικά μοτέρ και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σχεδόν όλα τα αιγοπρόβατα και οι αγελάδες δεν αρμέχτηκαν σωστά, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την συνέχεια της γαλακτοπαραγωγής.

Έχουν αναφερθεί ζημιές σε τρόφιμα, αλλά κυρίως σε συσκευές που υπέστησαν βλάβες εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Ιδιαίτερα κινδύνεψαν ασθενείς που  υποστηρίζονται από συσκευές οξυγόνου, αναπνευστήρες  και άλλες, που  σε οικιακό επίπεδο λειτουργούν με  ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης κινδύνεψαν και ευπαθείς ομάδες πολιτών, λόγω του παγετού των ημερών πόσο μάλλον έχοντας να τον αντιμετωπίσουν χωρίς θέρμανση.

Σας ενημερώνουμε   ότι  το φαινόμενο  των προβλημάτων εξαιτίας  του ηλεκτρικού ρεύματος δεν είναι πρωτόγνωρο και δεν συμβαίνει μόνο στην κακοκαιρία και μόνο με τη μορφή της διακοπής του, αλλά  αρκετά συχνά και εξαιτίας της πτώσης τάσης έχουμε φαινόμενα  διαφόρων ζημιών . Επιβεβαιώνω  ότι  το εν λόγω πρόβλημα είναι ιδιαίτερα συχνό και συμβαίνει όποτε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνεται.

Επειδή γίνεται από τα ανωτέρω κατανοητή θεωρούμε, η σοβαρότητα της κατάστασης, παρακαλούμε τη μέριμνά σας:

  1. Για την  καλή συντήρηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
  2. Για τη δημιουργία υποσταθμών ηλεκτρικού ρεύματος ή και ό,τι άλλο χρειάζεται προκειμένου η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές να είναι συνεχείς και ομαλή.

 

 

                                                                                                              Με εκτίμηση,

                                                                                   Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

                                                                                                    Δρ. Λάμπρος Χατζηζήσης

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH