Connect with us

Μήνυμα Θανάση Σταυρόπουλου για την απελευθέρωση των Γρεβενών

Γρεβενα

Μήνυμα Θανάση Σταυρόπουλου για την απελευθέρωση των Γρεβενών

Η 13η Οκτωβρίου αποτελεί για τα Γρεβενά μια ιστορική ημέρα τιμής και μνήμης, καθώς συμβολίζει την απελευθέρωση του τόπου μας από τον οθωμανικό ζυγό. Φέτος συμπληρώνονται αισίως 109 χρόνια ελευθερίας, ειρήνης, δημοκρατίας, δημιουργίας και προόδου! 

109 χρόνια ελευθερίας στο σώμα και το πνεύμα. Η μακεδονική γη και η περιοχή μας υπέμειναν μαρτυρικά την έλευση της λευτεριάς. Θυσίασαν ευπάτριδες ήρωες, κληρικούς και λαϊκούς. 

Ο Θεόδωρος Ζιάκας, ο Εθνομάρτυρας Αιμιλιανός Λαζαρίδης, ο Παύλος Μελάς και εκατοντάδες Μακεδονομάχοι άνοιξαν με τους αγώνες και το υψηλό φρόνημα τους τον δρόμο προς την ελευθερία. 

Η μνήμη των τοπικών ηρώων μας, των ιστορικών στιγμών της εθνικής Παλιγγενεσίας μας, των γεγονότων της επανάστασης του 1854 στο Σπήλαιο, του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) και των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913) οφείλουν να φωτοδοτούν τις σκέψεις μας και να ενδυναμώνουν τις πράξεις μας! 

Και τούτο, διότι η πατριδογνωσία και η εθνική αυτοσυνειδησία είναι τα πιο ασφαλή εχέγγυα για να πορευτούμε με δυναμισμό και υπερηφάνεια στο μέλλον! 

Χρόνια πολλά και ελεύθερα στους απανταχού Γρεβενιώτες!

Θανάσης Σταυρόπουλος 

Πολιτευτής ΝΔ Γρεβενών

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής

Continue Reading
You may also like...
APXH