Connect with us

10 Παράξενες φοβίες που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν!

Χωρις κατηγορια

10 Παράξενες φοβίες που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο και κάθε ένας από αυτούς είναι μοναδικός. Αντίστοιχα, όπως υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες, έτσι υπάρχουν και πολλές παράξενες φοβίες. Λίγο οι ταινίες, λίγο οι ιστορίες τρόμου, έχουν αναπτυχθεί πολλές περίεργες φοβίες!

Πάει κάπου το μυαλό σου; Πιθανότατα ναι, σε κλόουν, στο σκοτάδι ή στον οδοντίατρο. Εγώ όμως, εννοώ τις 10 πιο παράξενες φοβίες από όλες, κάποιες που σίγουρα δεν έχεις ξανακούσει ποτέ! Κάψε κι εσύ το μυαλό σου, όπως το έκαψα κι εγώ!

10 Άκρως περίεργες φοβίες που δεν γνώριζες ότι είναι πραγματικές!

1. Φοβία του ανοίγματος ντουλαπών

misanoikti ntoulapa

Κι όμως αυτή η φοβία είναι πραγματική! Ονομάζεται auchloclaustrophobia και σημαίνει ότι κάποιος φοβάται να ανοίξει τη ντουλάπα!

2. Φοβία των μεγάλων λέξεων

Ναι ναι, καλά διάβασες. Είναι η φοβία των μεγάλων λέξεων και υπάρχει! Όποιος έχει αυτή τη φοβία φοβάται να χρησιμοποιεί μεγάλες λέξεις. Το ειρωνικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το όνομα αυτής της φοβίας είναι “Hippopotomonstrosesquippedaliophobia”!

3. Φοβία των πεταλούδων

petalouda sto xeri

Υπάρχει φοβία για τις αράχνες που ονομάζεται arachnophobia και φυσικά η φοβία των πεταλούδων, η lepidopterophobia. Παρόλο που οι περισσότεροι τις λατρεύουν, δεν λείπουν αυτοί που τις φοβούνται. Οι δεύτεροι είναι και εκείνοι που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Το περίμενες;

4. Φοβία των αποδράσεων από φωτιά

polikatoikies eksoterikou

Αν και η πλειοψηφία φοβάται την ίδια τη φωτιά, η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων φοβάται την απόδραση από φωτιά. Μπορώ να σιγουρέψω ότι η φοβία αυτή είναι πραγματική, διότι ανήκω σε αυτή. Υπάρχουμε, μην μας κοροϊδεύετε!

5. Φοβία όταν δεν υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη

fonto kinitoy

Όταν δεν υπάρχει σήμα στο κινητό, μπαταρία ή γενικά πρόσβαση και χρήση κινητού τηλεφώνου. Ονομάζεται nomophobia και αλίμονο αν λείψει στον άνθρωπο, που έχει μία από τις πιο παράξενες φοβίες, κινητό τηλέφωνο!

6. Φόβος των ντουζ

tilefono mpaniou

Αυτός ο φόβος… Σίγουρα δεν είναι καλός για την υγιεινή του πάσχοντα και σίγουρα θα χαθούν πολλές φιλίες. Να προτείνουμε να μην δείτε την ταινία “Psycho”, σε καμία περίπτωση.

7. Φοβία στις φούσκες

fouskales

Οι φούσκες είναι ένα παιδικό παιχνίδι, πολύ συχνό, με το οποίο λίγο- πολύ όλοι έχουμε παίξει. Ονομάζεται ebulliophobia και πρόκειται για κάθε είδους φούσκες. Ελπίζω να μην την έχεις, ή να την ξεπεράσεις όταν κάνεις παιδιά!

8. Φοβία να περνάς κάτω από γέφυρες

gefura

Η Gephyrophobia είναι η φοβία ή το άγχος, όταν περνάς κάτω από γέφυρες. Αν και υπάρχουν χιλιάδες γέφυρες στον κόσμο και εκατομμύρια κόσμος που περνά από κάτω, πρόκειται για μία από τις πιο παράξενες φοβίες. Εσύ την έχεις;

9. Φόβος του ύπνου στο σκοτάδι

upnos sto skotadi

Αν και ένας καλός ύπνος προ προϋποθέτει χαμηλό φωτισμό έως σκοτάδι, υπάρχει αρκετός κόσμος που διστάζει, που φοβάται να κοιμηθεί στο σκοτάδι. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα θρίλερ, αυτές οι ιστορίες τρόμου. Όλα θα ήταν καλά. Συμφωνείτε;

10. Φοβία των ανδρών ή των γυναικών

toualetes andron kai ginekon

Η φοβία προς ένα συγκεκριμένο φύλο, είτε αυτό είναι αρσενικό, είτε είναι το θηλυκό. Androphobia και gynophobia είναι οι ακριβείς όροι αυτών των φοβιών.

Εσείς έχετε κάποια από τις παραπάνω φοβίες; Αν όχι, έχετε κάποια άλλη που θα μπορούσε να ανήκει στην κατηγορία των πιο περίεργων φοβιών; www.aggouria.net

APXH