Connect with us

Μεγάλη νίκη με 2-1 της Ελλάδας επί της Σουηδίας -«Ζωντανές» οι ελπίδες πρόκρισης

Αθλητικα

Μεγάλη νίκη με 2-1 της Ελλάδας επί της Σουηδίας -«Ζωντανές» οι ελπίδες πρόκρισης

Μόνο τη νίκη έψαχνε η το βράδυ της Τετάρτης (8/9) η εθνική Ελλάδας με αντίπαλο τη Σουηδία, στο ματς της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Τελικά, η «γαλανόλευκη» πήρε αυτό που ήθελε με 2-1.

Ετσι, διατηρεί τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στο Κατάρ, έστω και μέσω της δεύτερης θέσης. Τα πράγματα για την ομάδα του Τζον φαν’τ Σχιπ είχαν γίνει αρκετά δύσκολα μετά το 1-1 κόντρα στο Κόσοβο, ωστόσο πλέον η κατάσταση δεν δείχνει μη αναστρέψιμη.

 

 

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση του 2ου Oμίλου, 3 βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Σουηδία, ενώ απομένουν τέσσερα παιχνίδια για τις δύο ομάδες. Στην πρώτη θέση παραμένει η Ισπανία με 13 πόντους, η οποία επικράτησε στο Κόσοβο με 2-0, όμως έχει δώσει δύο αγώνες παραπάνω.Το σκορ για τη «γαλανόλευκη» άνοιξε στο 62’ ο Μπακασέτας, που κατάφερε να διεισδύσει στην αντίπαλη άμυνα και με ωραίο πλασέ, έπειτα από πάσα του Δουβίκα, να κάνει το 1-0

Περίπου 10 λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όταν ο Τζόλης έφυγε στον χώρο, έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Παυλίδη, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να επιβεβαιωθεί από το VAR ότι το τέρμα ξεκίνησε από κανονική θέση και έτσι μέτρησε στο 74’.

Γρήγορα οι Σουηδοί μπήκαν… στο κόλπο για να φύγουν έστω με έναν βαθμό από το ΟΑΚΑ, όταν στο 80’, σε σουτ του Φόρσμπεργκ από μακρινή απόσταση, ο Βλαχοδήμος δεν κατάφερε να απομακρύνει καλά, με τον Κουάισον να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ):Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Ζέκα, Μπουαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (90’+5′ Βρουσάι), Δουβίκας (71′ Τζόλης).

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιαν Άντερσον):Όλσεν, Γιόχανσον (77′ Κραφτ), Ελάντερ (88′ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77′ Κάρλσον), Όλσον, Σβάνμπεργκ, (66′ Κουάισον) Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88′ Τέλιν), Ίσακ.

Continue Reading
You may also like...
APXH