Connect with us

kozan.gr: Μια Περιφερειακή Αρχή με προβλήματα επικοινωνίας & “επικοινωνίας” …σε πλήρη ανοργανωσιά

Γνωμες

kozan.gr: Μια Περιφερειακή Αρχή με προβλήματα επικοινωνίας & “επικοινωνίας” …σε πλήρη ανοργανωσιά

Πριν από λίγες μέρες, το kozan.gr,δημοσίευσε μια φωτογραφία μ’ ένα νεκρό ζωάκι από εκείνα τα οποίαέχουν αναστατώσει το τελευταίο διάστημα γειτονιές της πόλης. Δε μείναμε όμως μόνο στην ανάρτηση της είδησης αλλά θέλαμε να συνδράμουμε, ουσιαστικά, στη διερεύνηση του προβλήματος, όπως θα έκανε η πλειοψηφία των πολιτών.

Αμέσως, τηλεφωνήσαμε στην εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Αικατερίνη Δαδαμόγια, που ασχολείται με το θέμα, με σκοπό εκείνη να δράσει άμεσα κι ειδοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να περισυλλέξουν το ζώο ώστε να διαπιστωθεί για το τι είδος πρόκειται. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο είχαν μπει κι οι παγίδες το προηγούμενο διάστημα. Δεν απάντησε ποτέ κι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μας για να πληροφορηθεί γιατί την αναζητήσαμε.

Απρέπεια, αδιαφορία ή τυχαίο γεγονός; Δε γνωρίζουμε. Εν τέλει, ενημερώσαμε τον καθηγητή στο τμήμα δασολογίας του ΑΠΘ, Συντονιστή του προγράμματος LIFE ATIAS. Παλαιότερα, αντίστοιχα ζητήματα επικοινωνίας – κι όχι μόνο εμείς – είχαμε βιώσει και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ηλία Τοπαλίδη, ενώ να σημειωθεί πως ακόμη και σήμερα η ενημέρωση για την κατανομή των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊου, που ενδιαφέρει πολύ κόσμο, συνεχίζει να είναι προβληματική (1-2 φορές, το ανώτερο, σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, θα μας αποσταλούν τα στοιχεία).

Κάποιοι, είναι, πλέον, βέβαιο, πως, δεν έχουν αντιληφθεί, τη σοβαρότητα τού να υπηρετείς ένα αυτοδιοικητικό πόστο. Πως οι πολίτες έχουν προσδοκίες κι απαιτήσεις. Δεν έχει να κάνει με το αν “ξύπνησες¨ στραβά, με τις προσωπικές σου ορέξεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες. Ή μπορείς να το κάνεις ή δε μπορείς.  Για το δε Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη,η επικοινωνία  μαζί του, για πολλούς συμπολίτες μας, συνεχίζει να είναι ζητούμενο.

Όχι εμείς, τόσο αυτόν όσο και τον προαναφερόμενο Αντιπεριφερειάρχη, έχουμε σταματήσει να τους αναζητούμε, το τελευταίο έτος, ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, πολλοί τηλεφωνούν, στον πρώτο, για να μιλήσουν ή να κλείσουν ραντεβού μαζί του και δε μπορούν να τον βρουν. Όχι δε συμβαίνει κάτι στον άνθρωπο, ούτε είναι τόσο απασχολημένος ώστε να αδυνατεί να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Ίσως θα πρέπει να επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν μαζί του τα Σαββατοκύριακα, αφού, κρίνοντας από τις αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook,  έχει απεριόριστο χρόνο για να εκδράμει στις ιερές μονές της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, προσφέροντας, σε όλους εμάς τους υπολοίπους, ενδιαφέρουσες πληροφορίες, κατάλληλες, για εκκλησιαστικό τουρισμό. Ας μην είμαστε όμως άδικοι.

Σ’ αυτό περιφερειακό σχήμα υπάρχουν κι εξαιρέσεις, δυστυχώς όμως είναι ελάχιστες για να σώσουν την “παρτίδα” αυτής της Περιφερειακής Αρχής. Μια Περιφερειακή Αρχή, που επαίρεται για την οργάνωση που επιχειρεί να βάλει σε όλα αυτά που “κληρονόμησε”, ως προβλήματα, από τους προηγούμενους και τους προ-προηγούμενους, όταν, όμως, η ίδια καταγράφει ανοργανωσιά, ακόμη και σε απλά ζητήματα επικοινωνίας.

Κι ειλικρινά, αν υπήρχε, μέχρι σήμερα, κάποιο σημαντικά παραγόμενο έργο, ίσως πολλά από αυτά που προαναφέρθηκαν να μην είχαν την παραμικρή σημασία.  Όταν όμως επί δύο χρόνια, για παράδειγμα, δεν έχεις κατασταλάξει, λόγω προβληματικής επικοινωνίας ή συνεννόησης με τις ίδιες τις υπηρεσίες σου, για το αν θα βγάλεις ή θα διατηρήσεις τα φανάρια  στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων, τότε δεν είναι στραβός ο γιαλός. Κάτι άλλο συμβαίνει.

Ας μην επαναπαύονται, λοιπόν, κάποιοι, στο ελκυστικό παραμύθι του “λευκού δράκου”, το οποίο μακάρι κι όλοι ελπίζουμε να καταστεί πραγματικότητα, διότι μέχρι να συμβεί αυτό θα χρειαστεί πολύς χρόνος και πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, χρειάζονται λύσεις, άμεσα, ΤΩΡΑ …κι αυτά σίγουρα δεν λύνονται όταν υπάρχει τέτοια ανοργανωσιά, ακόμη και για τα αυτονόητα.

kozan.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH