Connect with us

Δήμος Γρεβενών: Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από όλους στη Λαϊκή Αγορά των Γρεβενών

Γρεβενα

Δήμος Γρεβενών: Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από όλους στη Λαϊκή Αγορά των Γρεβενών

Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των υγειονομικών μέτρων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Δήμος Γρεβενών ενημερώνει εκθέτες και καταναλωτές της Λαϊκής Αγοράς των Γρεβενών ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή μας υπάγεται στο Επίπεδο 2 (Επιτήρησης)σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Επιπρόσθετα, γίνεται γνωστό ότι οι πάγκοι θα πρέπει να έχουν τρία (3) μέτρα απόσταση μεταξύ τους ενώ η συμμετοχή των πωλητών περιορίζεται στο 65%.

Συνεπώς την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, ημέρα διεξαγωγής της Λαϊκής Αγοράς, θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη συμμόρφωση καταναλωτών και παραγωγών προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω έξαρση του φονικού ιού που θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα τη Δημόσια Υγεία και θα οδηγήσει παράλληλα στην επιβολή επιπλέον οικονομικών και κοινωνικών περιορισμών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Γρεβενών (http://dimosgrevenon.gr/) και πιο συγκεκριμένα εδώ, μπορείτε να βρείτε τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τη σωστή χρήση της προστατευτικής μάσκας προς περιορισμό της διασποράς του Covid-19 μέσω ενημερωτικών αφισών και βίντεο. Τονίζεται ότι, κρίσιμης σημασίας για την αποτελεσματική χρήση της μάσκας είναι η σωστή εφαρμογή της, έτσι ώστε να μην αφήνει κατά το δυνατόν κενά μεταξύ προσώπου και μάσκας.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH