Connect with us

Συναγερμός στις φυλακές Γρεβενών: Θετικός στον κορωνοϊό σωφρονιστικός υπάλληλος

Γρεβενα

Συναγερμός στις φυλακές Γρεβενών: Θετικός στον κορωνοϊό σωφρονιστικός υπάλληλος

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι θετικοί σε κορωνοϊό – Ποια μέτρα έχουν ληφθεί στις φυλακές σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς Covid-19 στις φυλακές δίνει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, με αφορμή την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα Καταστήματα Κράτησης Γρεβενών και Πάτρας, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής διευκρίνισε ότι εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις φυλακές.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

« Από το Κατάστημα Κράτησης στα Γρεβενά λάβαμε αναφορά σχετικά με την ύπαρξη κρούσματος σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις 27/9/2020.

» Ο εν λόγω υπάλληλος παρουσίασε μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα της ασθένειας. Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο ασθενής τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική ιχνηλάτηση των επαφών του και απολύμανση σε όλους τους χώρους που βρέθηκε.

» Η διοίκηση των φυλακών τηρεί απαρέγκλιτα όλες της οδηγίες και κατευθύνσεις που έχει δώσει η Γενική Γραμματεία, κυρίως δε τη συνεχή χρήση μάσκας και γαντιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την επάρκεια απολυμαντικών και την τήρηση αποστάσεων.

» Σε ό,τι αφορά το Κατάστημα Κράτησης στην Πάτρα, ενημερωθήκαμε ότι στις 26/9/2020 υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και παρ’ ότι ήταν ασυμπτωματικός τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η διοίκηση του Καταστήματος προχώρησε σε προληπτικά τεστ σε όσους εργαζόμενους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ενώ τηρεί με σχολαστικότητα όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

» Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ ο χώρος εργασίας των υπαλλήλων απολυμαίνεται δύο φορές την ημέρα. Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν κρούσματα στα Καταστήματα Κράτησης.

» Πρώτο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλιστεί η υγεία των υπαλλήλων και των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης. Η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα παραμείνει αυστηρή μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία».

www.athensvoice.gr

 

 

 

APXH