Connect with us

Στα μαχαίρια Πάτσης- Κασαπίδης για την επίσκεψη Μενδώνη

Εκ νέου πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, προκαλεί η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, αύριο στα Γρεβενά με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή στο «Γεφύρι του Πασά» αλλά και της αυτοψίας που θα πραγματοποιήσει αργότερα το μεσημέρι στη Σαμαρινά στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς.

Οι δύο σημαντικές αυτές παρεμβάσεις στην περιοχή(η αναστήλωση του ναού στη Σαμαρίνα είναι έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με 1εκ. ευρώ), φέρνουν τη Λίνα Μενδώνη στη Δυτική Μακεδονία, με την Περιφέρεια να έχει την εποπτεία και τη διοργάνωση της επίσκεψης, η οποία είχε ακυρωθεί την περασμένη εβδομάδα.

Η Υπουργός ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λίγο πριν τις 11 το πρωί σήμερα για την οριστική της παρουσία και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, με τους συνεργάτες του Περιφερειάρχη να αποστέλλουν άμεσα τα ενημερωτικά e-mail σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Βουλευτές, Δημάρχους, Μητροπολίτες κλπ), καλώντας τους να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Ο Βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, μέσω του τοπικού site που σαφώς προωθεί αποκλειστικά τις θέσεις του, εξέφρασε την αντίδρασή του κατηγορώντας τον Περιφερειάρχη πως ουδέποτε ειδοποίησε τον ίδιο αλλά ούτε τον Μητροπολίτη, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «Χασαπίδη» και «Χασάπη», ενώ άφησε μομφές για το πρόσωπο του Γιώργου Κασαπίδη πως «επιβάλει στις επισκέψεις Υπουργών να φωτογραφίζονται αποκλειστικά μαζί του».

Συνεργάτες του Περιφερειάρχη, διαψεύδουν τον Ανδρέα Πάτση, σημειώνοντας μάλιστα πως ο Βουλευτής ακολουθεί την πάγια τακτική του επίθεσης στον Γιώργο Κασαπίδη, συκοφαντώντας τον και θέλοντας να δημιουργήσει ντόρο καθώς όπως λένε είναι απών από την περιοχή.

Μάλιστα σημειώνουν πως αν συνεχιστεί αυτή η τακτική θα δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα αποδεικτικά e-mail που δείχνουν τις ώρες και τους αποδέκτες της πρόσκλησης για την αυριανή εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει ουκ ολίγες φορές σε αντιπαράθεση, με τον Ανδρέα Πάτση να κατηγορεί τον Περιφερειάρχη για τις ενέργειες του σχετικά με τα Γρεβενά και τον Γιώργο Κασαπίδη να σημειώνει πως ο Βουλευτής Γρεβενών δεν έχει παραστεί σε καμία συνάντηση με τους υπόλοιπους Βουλευτές, αλλά ούτε έχει ζητήσει από τον ίδιο κάποια ιδιωτική συνεργασία για θέματα της περιοχής.

ΠΗΓΗ:e-ptolemeos.gr(Ζήσης Πιτσιάβας)

APXH