Connect with us

Τι είναι τα ψηφιακά “γραμματοκιβώτια” για πολύτεκνους – Πώς λειτουργούν

Ελλαδα

Τι είναι τα ψηφιακά “γραμματοκιβώτια” για πολύτεκνους – Πώς λειτουργούν

Έρχονται τα ψηφιακά “γραμματοκιβώτια” για τους πολύτεκνους. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψαν απόφαση που αναφέρει πως η δημιουργία της διαδικτυακής ψηφιακής πύλης δίνει πρόσβαση σε δεκάδες διευκολύνσεις που λύνουν τα χέρια σε 120.000 πολύτεκνες οικογένειες. Θα καταγράφει τα αιτήματα και θα πιστοποιεί την πολυτεκνικότητα σε ενδιαφερομένους προκειμένου να πάρουν τις παροχές σε χρήμα αλλά και τις φορολογικές διευκολύνσεις που δικαιούνται. Αυτό έγινε ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ).

Τι είναι  τα ψηφιακά “γραμματοκιβώτια”

Στις θυρίδες της ΑΣΠΕ προωθούνται αιτήσεις των φυσικών προσώπων /χρηστών που υποβάλλονται σε αυτή με την επισύναψη των απαιτούμενων  δικαιολογητικών  για την έκδοση  του πιστοποιητικού  πολυτεκνικότητας καθώς και για τη χρήση των θυρίδων  φορέων και χρηστών που  τηρούνται σε αυτή.

Οι θυρίδες της ΑΣΠΕ είναι ψηφιακά “γραμματοκιβώτια” τα οποία περιέχουν αναρτημένα έγγραφα και αιτήσεις που απευθύνονται σε αυτή και αποστέλλονται από τα φυσικά πρόσωπα /αιτούντες. Μερικά από τα βασικά κριτήρια θα είναι η πιστοποίηση για το εάν κάποιος είναι πολύτεκνος και άρα είναι μέλος της Συνομοσπονδία, για τη χορήγηση του πολύτεκνου επιδόματος. Παρακάτω παρατίθενται δύο σχετικά παραδείγματα:

Πρώτο παράδειγμα: Μια τετραμελής οικογένεια (δηλαδή απαρτίζεται από 2 γονείς και 4 παιδιά) και έχει ετήσιο εισόδημα 14.500 ευρώ:

  • Η οικογένεια αυτή εντάσσεται στην Α’ εισοδηματική κλίμακα και θα παίρνει 420 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Δεύτερο παράδειγμα: Μια τετραμελής οικογένεια (δηλαδή απαρτίζεται από 2 γονείς και 4 παιδιά) και έχει ετήσιο εισόδημα 24.500 ευρώ:

  • Η οικογένεια αυτή εντάσσεται στην Β’ εισοδηματική κλίμακα και θα λαμβάνει 420 ευρώ σε μηνιαία βάση.

www.enikonomia.gr

Continue Reading
You may also like...
APXH