Connect with us

Χωρις κατηγορια

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο αποφάσισαν στην Ιαπωνία να διαχειριστούν τις επιθέσεις από αρκούδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές δεν είναι αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές ότι τα σαρκοφάγα θηλαστικά κάνουν μερικές φορές και τις «βόλτες» τους μέσα στις πόλεις.

Στην Iwate, περιοχή της βόρειας Ιαπωνίας, μετά την απότομη άνοδος θεάσεων αρκούδων – όπως αναφέρει ο Guardian – οι αρχές «επιστράτευσαν» την ροκ μουσική για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μέσα από ένα τραγούδι επιχειρούν να εκπαιδεύσουν τους πολίτες για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που τους επιτεθεί αρκούδα. Υπήρξαν περισσότερες από 3.300 θεάσεις αρκούδων στην περιοχή Iwate το 2020, σε σχέση με 700 το 2017.

«Δηλαδή πιστεύεις ότι τα αρκουδάκια είναι χαριτωμένα;» λένε οι στίχοι του τραγουδιού στην αρχή ενώ η ηλεκτρική κιθάρα δίνει τον ρυθμό. «Άσε τον ανόητο τρόπο σκέψης, μια αρκούδα μπορεί να σου επιτεθεί ξαφνικά!» συνεχίζει το τραγούδι. Παράλληλα, οι στίχοι δίνουν και συμβουλές μπροστά στη θέαση της αρκούδας όπως «μη γυρίσεις την πλάτη, μην τρέξεις μακριά» και «το να προσπαθήσεις να το παίξεις νεκρός δε λειτουργεί».

Σύμφωνα με το Guardian, οι αρχές ελπίζουν ότι το τραγούδι, που θα παίζεται συστηματικά στα τοπικά εμπορικά κέντρα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, θα διδάξει στους ανθρώπους πώς να μένουν ασφαλείς όταν συναντήσουν τα εν λόγω ζώα.

Από την πλευρά του, ο 69χρονος τραγουδιστής Yuuzen Taguchi, δήλωσε ότι τέτοιου τύπου συμβουλές τον βοήθησαν σημαντικά όταν είχε βρεθεί και ο ίδιος μπροστά σε μια αρκούδα στο παρελθόν. «Είναι πολύ τρομακτικό όταν εμφανίζεται κάτι τέτοιο μπροστά σου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Με πληροφορίες από Guardian

APXH