potika

sfragides

makridis_giatros

Υγεία

katigoria ygeiaΝέα για την Υγεία

Τα 3,2 εκατομμύρια ετησίως έφθασαν οι θάνατοι από Χ.Α.Π.!

Οι δύο συχνότερες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το άσθμα, παρά τις προόδους στη θεραπεία τους, συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως.

10 σημαντικοί καλοκαιρινοί κίνδυνοι για την υγεία σας που πρέπει να αποφεύγετε

ΚαλοκαιΟι λόγοι για τους οποίους αγαπάει κανείς το καλοκαίρι είναι πολλοί. Οι μαθητές δεν έχουν σχολείο, οι μέρες είναι ηλιόλουστες, κολυμπάμε στη θάλασσα, ανάβουμε φωτιές για κάμπινγκ, πάμε εκδρομές και διασκεδάζουμε μέχρι αργά το βράδυ με τους φίλους και την οικογένειά μας. Ενώ οι περισσότεροι συμφωνούν πως το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, είναι πολύ εύκολο να εφαρμόσουμε και κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Το καλοκαίρι πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Βεβαιωθείτε πως περνάτε καλά δίνοντας λίγη περισσότερη προσοχή σε αυτούς τους καλοκαιρινούς κινδύνους που απειλούν την υγεία σας:

Καρκίνος του προστάτη: Τα πρώιμα συμπτώματα που πρέπει κάθε άντρας να γνωρίζει

prostatis2Ο προστάτης είναι ένας αδένας του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Ο προστάτης παράγει και αποθηκεύει ένα συστατικό του σπέρματος και βρίσκεται στην πύελο, κάτω από την ουροδόχο κύστη και μπροστά από το ορθό. Ο προστάτης περιβάλλει τμήμα της ουρήθρας, του σωλήνα που αδειάζει τα ούρα από την ουροδόχο κύστη. Ένας υγιής προστάτης είναι περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού. Λόγω της θέσης του προστάτη, η ροή των ούρων μπορεί να επιβραδυνθεί ή να διακοπεί εάν ο προστάτης αυξηθεί πολύ σε μέγεθος.

Θερίζουν οι θάνατοι στην Ευρώπη!

EMVOLIO2 5Η Ιταλία προχωρά σε αυστηροποίηση του συστήματος ελέγχου των παιδιών και απαγορεύει την εγγραφή τους στα σχολεία αν δεν είναι εμβολιασμένα. Αντιδρά δυναμικά με αυτόν τον τρόπο στις συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει ήδη αρχίσει να στοιχίζει ζωές στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στη γειτονική Ιταλία ανέλαβαν δράση για τους εμβολιασμούς στα σχολεία, θεσπίζοντας μέτρα που έχουν κυρώσεις τόσο για τους παιδιάτρους όσο και για τους γονείς. Αποφάσισαν έτσι να απαγορεύσουν την είσοδο παιδιών στον παιδικό σταθμό και τα νηπιαγωγεία αν δεν είναι εμβολιασμένα. Σε περίπτωση που κάποιος δεν συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα που κυμαίνονται από 500 έως 7.500 ευρώ.

Τα κινητά τηλέφωνα συνδέονται με τον καρκίνο: Δικαστική απόφαση-σταθμός

kinita karkinosΤα κινητά τηλέφωνα συνδέονται με τον καρκίνο: Δικαστική απόφαση-σταθμός [vid]Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα δικαστήριο απεφάνθη, ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα δικαστήριο απεφάνθη, ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου.

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των καισαρικών

kaisarikiΌπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, θα υπάρξει σύντομα νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης της καισαρικής τομής στους τοκετούς στη χώρα μας.

Και όχι μόνον αυτό αλλά μέσω της νομοθετικής ρύθμισης, θα καταστεί υποχρεωτική η αιτιολόγηση κάθε καισαρικής και θα υπάρξουν και αντικίνητρα στη μέλλουσα μητέρα ώστε να προτιμά τον κολπικό τοκετό.

Όπως είπε ο κ. Ξανθός, "θα γίνουν πολιτικές παρεμβάσεις για να περιορίσουμε ένα φαινόμενο που εκθέτει την χώρα μας και την επιστημονική κοινότητα» και «εκθέτει τους ασθενείς στο αυξημένο κόστος που συνεπάγεται η καισαρική τομή».

Οι γονείς καπνιστές προκαλούν καρκινικές γενετικές αλλαγές στα παιδιά

kapnistes12Οι γονείς που καπνίζουν ενδεχομένως να συμβάλλουν στην εκδήλωση γενετικών αλλαγών στα παιδιά τους οι οποίες σχετίζονται με την παιδική λευχαιμία, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cancer Research

Παλαιότερες μελέτες είχαν σχετίσει το γονεϊκό κάπνισμα με αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας στα παιδιά, αλλά τα συμπεράσματα ήταν λιγότερο σαφή για τις μητέρες έναντι των πατέρων. Η νέα έρευνα είναι η πρώτη που σχετίζει το κάπνισμα και από τους δύο γονείς με συγκεκριμένες γενετικές αλλαγές στα ογκογονίδια των παιδιών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. 

Τρεις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης

alergiesΗ άνοιξη φέρνει πάντα μαζί της τις γνωστές, ενοχλητικές αλλεργίες.

Ιδιαίτερα όσοι ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο αυτήν την εποχή από καταρροή και φαγούρα οπλίζονται με τα απαραίτητα φάρμακα αλλά και με αρκετή υπομονή προκειμένου να τα βγάλουν πέρα!

Ωστόσο, εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να ακολουθήσετε τα τρία παρακάτω tips για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης…

1. Αλλάζετε συχνά ρούχα

Τεστ αίματος ανιχνεύει που αναπτύσσεται καρκίνος

test aimatosΕπιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πειραματικό τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα τον καρκίνο και, επιπλέον, να εντοπίσει σε ποιο σημείο του σώματος αρχίζει να αναπτύσσεται ο όγκος.

Το τεστ, εφόσον βελτιωθεί και εφαρμοσθεί κλινικά, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να μειωθούν οι επεμβατικές διαδικασίες, όπως οι βιοψίες. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, με επικεφαλής τον καθηγητή εμβιομηχανικής Κουν Ζανγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics".

Τα συνήθη γενετικά τεστ αίματος για τον καρκίνο ανιχνεύουν το DNA που απελευθερώνεται από τα κύτταρα του όγκου.

ΠΟΥ: Ένα τρισ. ευρώ κοστίζει το κάπνισμα ετησίως

kapnisma3Το ό,τι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο και ότι επιβαρύνει τη τσέπη είναι ευρέως γνωστά. Αλλά ποιο είναι το κόστος που πραγματικά προκύπτει; Αυτό μόνο λίγοι μπορούν να φανταστούν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε τώρα στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Μαζί με το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο στις ΗΠΑ εξέδωσε έκθεση από την οποία προκύπτει ότι το κόστος του καπνίσματος για την παγκόσμια οικονομία ανέρχεται στα 950 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ειδικοί συμπεριέλαβαν το κόστος της θεραπείας ασθενειών που σχετίζονται με το κάπνισμα καθώς και τα διαφυγόντα κέρδη από την μείωση της παραγωγικότητας εξαιτίας των απουσιών των εργαζομένων που ασθενούν.

Σελίδα 1 από 3

igrevena.gr

fournos

s designer

Nosiliasi

diafimisi

Ο καιρός...

diafimisi

kakousios

tsiouras

evaggelos

psonizo ellinika

diafimisi

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Γρεβενά 

Giataki

apolimantiki

paragogos

Αναζήτηση Τηλεφώνου


diafimisi

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

typoekdotiki

Go to top