Connect with us

Μητσοτάκης: Θέλω να ενώσω όλους τους Έλληνες

Ελλαδα

Μητσοτάκης: Θέλω να ενώσω όλους τους Έλληνες

Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα – χωρίς να τον κατονομάσει – εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκη, μιλώντας σε μία πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε για τη μη περικοπή του αφορολόγητου, και υποστήριξε πως στόχος του είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρατήσει σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

«Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί θα καταφέρουμε να κάνουμε “γαλάζια” την Κρήτη»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαιρέτησε τη μαζικότατη συγκέντρωση στα Χανιά. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί θα καταφέρουμε να κάνουμε “γαλάζια” την Κρήτη (…) Η ενότητα θα σκεπάσει τη διχόνοια, τις πολιτικές του μίσους. Θα πάμε με όλους, για το καλό όλων», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως οι ευρωεκλογές θα είναι αφετηρία πολιτικής αλλαγής και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Η 26η Μαΐου θα είναι η αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Θα ψηφίσουμε για την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, την ανάπτυξη, για τη ζωή μας τελικά. (…) Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και κάνει διακοπές εν κρυπτώ σε κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας.

Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε και θα έχει στο γραφείο του την φωτογραφία του Ελ. Βενιζέλου. Άλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου η οικογένεια ήταν μακεδονομάχοι».

Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος»

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης, έθεσε το δίλημμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής. «Ο εθνικός διχασμός ήταν πάντα ο μεγάλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι.

Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων», είπε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε:

«Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά. Και αυτό είναι το δίλημμα: Πολιτική αλλαγή ή τέλμα και στασιμότητα. Και όπως αλλάξαμε τη ΝΔ, έτσι μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα».

Περιγράφοντας το όραμά του για την Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων». «Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες.

 

 

 

 

Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών», σημείωσε και συνέχισε:
«Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές.

Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο».

«Δεσμευόμαστε για τη μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου»

«Δεσμευόμαστε για τη μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου και διατήρησή του στα επίπεδα που ισχύει σήμερα», επεσήμανε επιπρόσθετα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. «Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε:

«Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη».

Κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο

Ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο στις ερχόμενες εκλογές. «Αυτές οι εκλογές έχουν βάρος πολιτικό και διάσταση εθνική. Σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχουν περιθώρια για αβασάνιστες επιλογές.

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε απλά για να στείλουμε ένα μήνυμα διαμαρτυρίας προς κάποιον, ή μήνυμα συμπάθειας προς κάποιον άλλο. Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις. Ούτε πειράματα. Απαιτεί ωριμότητα, ελεύθερη σκέψη και συστράτευση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την ενότητα ή το διχασμό;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε

«Τελικά ψηφίζουμε για ποια Ελλάδα θέλουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο, ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα που ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα δεν θα έχουν κανέναν ρόλο. Με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες; Η Κρήτη έδωσε την απάντησή της.

Με όλους τους Έλληνες ή με τους λίγους που πρόδωσαν τις ελπίδες των Ελλήνων; Οι αντίπαλοί μας λένε ψέματα για αυτά που έκαναν, για αυτά που θα κάνουν και για τις δικές μας θέσεις. Με μαύρη προπαγάνδα, με ψέματα, με απειλές. Έτσι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι πάει σε εκλογές. Με ψέματα ήρθαν και με ψέματα θα φύγουν απο την εξουσία», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας πως «η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές.

Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο απο μία έκρηξη επενδύσεων. Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας. Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξή του στον Αλ. Μαρκογιαννάκη που κατεβαίνει υποψήφιος για την Περιφέρεια και συνέχισε: «Πάμε μαζί για τη νίκη όχι μόνο στην ευρωκάλπη αλλά και στην περιφέρεια της Κρήτης. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα ξεκινήσει στις 26 Μαΐου με τη δική σας στήριξη και με την Κρήτη μπροστάρη.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν ΒΟΑΚ των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης».

Continue Reading
You may also like...
APXH