Connect with us

”ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ”-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Γρεβενα

”ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ”-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Παρουσία πλήθους κόσμου, υποστηρικτών, φίλων και υποψηφίων του συνδυασμού “Ανατροπή- Αναγέννηση για τα Γρεβενά μας”, του υποψήφιου Δημάρχου Γρεβενών, Κώστα Παλάσκα, πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (19/4) τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, επί της οδού Μακεδονομάχων 47

Η εντυπωσιακή προσέλευση και η διάθεση του κόσμου, δημιούργησε αισιοδοξία στον υποψήφιο Δήμαρχο ,ο οποίος ευχαρίστησε άπαντες για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν στα πλαίσια μιας αμφίδρομης σχέσης, αμοιβαίας εκτίμησης, ειλικρίνειας και αγάπης που έχει αναπτυχθεί μέσα από τη εν γένει ενασχόλησή του με τα κοινά. Παράλληλα, τόνισε πως αυτή η εμπιστοσύνη των πολιτών που εκφράζεται καθημερινά αποτελεί το πιο πολύτιμο εφόδιο στον αγώνα του ίδιου και των συνεργατών του.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Παλάσκας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη παρουσίαση κάποιων βασικών αρχών λειτουργίας και αναπτυξιακής πορείας του δήμου Γρεβενών που ο ίδιος και οι συνεργάτες του οραματίζονται, εστιάζοντας στον άνθρωπο-συνδημότη, στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή του, στην καταγραφή των προβλημάτων και την γρήγορη αντιμετώπισή τους από τον Δήμο , με στόχο  την βελτίωση της καθημερινότητας του.

Όπως είπε ήρθε ο καιρός να διαμορφώσουμε μαζί το δήμο μας όπως τον οραματιζόμαστε. Έναν δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό στον πολίτη, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα φροντίζει για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

Αναλυτικά ο κ. Παλάσκας ανέφερε τα εξής: «Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι.

 

Βρισκόμαστε ήδη στη τελική ευθεία της προσπάθειας για να αλλάξουμε το τοπίο στο δήμο μας. Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία του αγώνα μας να διεκδικήσουμε το νόμιμο δικαίωμα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να δούμε τη περιοχή μας να παίρνει τη θέση που της αξίζει και της αναλογεί.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί μας διαπερνά στη ψυχή και στο νου ένα κοινό όραμα: Το όραμα για τον δήμο μας Ένα όραμα αξιώσεων, για έναν τόπο που, πραγματικά, το αξίζει. Για έναν τόπο που διαλέξαμε για να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε. Η συγκίνηση που νιώθω αυτή τη στιγμή είναι πολύ έντονη. Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την πίστη σας στην αγνότητα και την αλήθεια των προθέσεών μας.

Υπάρχει μεταξύ μας μια σπάνια και πολύ δυνατή σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης. Μια δυνατή σχέση ειλικρίνειας, μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης, που κανένας και τίποτα δε μπορεί να κλονίσει. Θέλω να ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη και τη πίστη που μου δείχνετε δε τη πρόδωσα και δε θα την προδώσω ποτέ. Είμαστε συνοδοιπόροι στον ίδιο δρόμο, είμαστε συγκάτοικοι στο ίδιο όνειρο. Παλεύουμε για να ανοίξουμε στο τόπο μας τους δρόμους για την προοπτική που δικαιούται.

Με σθένος και αποφασιστικότητα θα διεκδικήσουμε να γίνουν τα έργα που απαιτούνται για να βγει ο τόπος μας από την απομόνωση. Ήρθε ο καιρός να διαμορφώσουμε το δήμος μας όπως τον οραματιζόμαστε: Φίλες και φίλοι θέλω να δεσμευτώ ενώπιόν σας για κάποιες βασικές αρχές λειτουργίας και αναπτυξιακής πορείας του δήμου μας:

– Δεσμευόμαστε για έναν δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο και σεβασμό στον πολίτη.

– Δεσμευόμαστε για έναν δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία.

– Δεσμευόμαστε για έναν δήμο που θα φροντίζει για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

– Δεσμευόμαστε ότι οι υπηρεσίες του δήμου μας (καθαριότητας, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού) θα επιλύουν άμεσα προβλήματα σε όλες τις γειτονιές και σε όλες τις κοινότητες του δήμου μας.

– Δεσμευόμαστε για έναν δήμο που θα στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και θα είναι δίπλα σε κάθε κτηνοτρόφο και αγρότη που τον χρειάζεται, φροντίζοντας για τη πρόσβαση του κάθε κτηνοτρόφου στη μονάδα του και του κάθε γεωργού στο χωράφι του, συντηρώντας και επεκτείνοντας την αγροτική οδοποιία.

 

 

Παράλληλα θα ιδρύσουμε γραφείο αγρότη με γεωπόνο και κτηνίατρο. -Δεσμευόμαστε για έναν δήμο που θα στηρίζει τη νέα γενιά με υποδομές εκπαίδευσηυς, άθλησης και ψυχαγωγίας.

-Δεσμευόμαστε για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας (Βάλια Κάλντα, Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, μανιτάρια, Καστράκι)

– Δεσμευόμαστε για έναν δήμο που θα αναδεικνύει την πλούσια ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά ( παλαιοντολογικά και αρχαιολογικά ευρήματα, πέτρινα γεφύρια, θρησκευτικά μνημεία, παραδοσιακοί οικισμοί)

– Δεσμευόμαστε ότι με τις δομές του δήμου μας (νομικά πρόσωπα, πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι) θα στηρίξουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν αυξημένες ανάγκες (άποροι, ηλικιωμένοι, άνεργοι, άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, πολύτεκνοι.)

– Αξίζει να σημειωθεί ότι θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης ατόμων ΑΜΕΑ αφού είμαστε από τους λίγους δήμους και έδρα νομού που δε διαθέτουν τέτοιου είδους δομή. Θέλω να πιστεύω πως και άλλο εμπλεκόμενοι φορείς, όπως η Μητρόπολη, θα μας βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που έχουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να δεσμευτώ ότι μαζί με τους συνεργάτες μας θα δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς για τη πόλη των Γρεβενών. Προτείνουμε την ίδρυση Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών(κτίριο ενός αιώνα περίπου) με τη παράλληλη δημιουργία μιας σύγχρονης δομής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές του τόπου μας Συνδημότισσες, συνδημότες. Φίλες και φίλοι, με τη δική σας στήριξη, συμπαράσταση και προτροπή και τη δική μας ισχυρή θέληση να προσφέρουμε ενεργά και αποτελεσματικά στο τόπο μας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τον αγώνα αυτό, με τελικό σκοπό να δημιουργήσουμε το δήμο που ονειρευόμαστε. Συνδημότισσες, συνδημότες.

 

 

 

Φίλες και φίλοι, Λίγες μόνο εβδομάδες απομένουν ως την 26η Μαΐου, ως την ημέρα της μεγάλης απόφασης. Σε αυτή την ημέρα νικητές και ηττημένοι. συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για τη πρόοδο του δήμου μας.

Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα του τόπου μας. Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε μάχη για μια νίκη μεγάλη Σας ευχαριστώ και εύχομαι δύναμη και καλό αγώνα σε όλους»

Στο τέλος της ομιλίας του, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανατροπή- Αναγέννηση για τα Γρεβενά μας”, κάλεσε και  παρουσίασε 37 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους (αλφαβητικά):

– Βέρρας Γιώργος: Κτηνοτρόφος, επιχειρηματίας τουρισμού

-Βουβαλά Ελένη: Ελεύθερη επαγγελματίας – Γιώτας Κωστας: Επιχειρηματίας – Γιαγκόζογλου Φάνης: Αγρότης-Κτηνοτρόφος

– Γκιουλέκα Φωτεινή: Καθηγήτρια μουσικής – Δημητρίου Λίτσα: Νοσηλεύτρια

– Δρόσος Κων/νος: Τελειόφοιτος Οικονομικού Τμήματος Ιωαννίνων

– Ζαρκογιάννης Χρήστος: Ελευθερος Επαγγελματίας

– Καλέσογλου Μαρία: Τεχνολόγος Γεωπονίας και Φυτικής Παραγωγής

– Καραΐσκος Γιάννης: Τραυματιοφορέας – Κατσάλης Αλέξανδρος: Υπάλληλος υπουργείου Δικαιοσύνης

– Κλημάντου Μαρία: Βοηθός Λογιστή – Κουρνούτης Νικόλαος: Συνταξιούχος

– Κουτσαλιάρη Σούλα: Νοσηλεύτρια – Κουτσομήτρος Γιώργος: Επαγγελματίας Τουρισμού

– Μητράκης Δημήτρης: Κτηνοτρόφος – Μητρόπουλος Αλέξης: Εκπαιδευτικός

– Μπαρλαγιάννη Δέσποινα: Εκπαιδευτικός

– Μπαρτζώκα Αθανασία: Αγρότης – Μπόλης Δημήτρης: Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

– Νταγκούμας Αποστόλης: Πτυχιούχος λογιστικής και πτυχιούχος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία.

– Παπαδόπουλος Γρηγόρης: Νοσηλευτής

– Παπαθεοδώρου Βαγγέλης: Ελεύθερος επαγγελματίας

– Ποράβας Στράτος: Νοσηλευτής

– Ντίνα Ρίγκου: Κτηνοτρόφος

– Ιφιγένεια Στεργιούλα: Πτυχιούχος Νομικής

– Τζάτζης Κωστας: Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

– Τζάτζος Μάριος: Μουσικός

– Τεντογλου Παύλος: Ελεύθερος Επαγγελματίας

Χαραλαμπίδης Λάζαρος: Ιδιωτικός Υπάλληλος

– Χαριζούλης Βασίλης: Εκπαιδευτικός

– Χατζηγεωργίου Λευτέρης: αγρότης- κτηνοτρόφος

– Τσίγκα Κατερίνα: Οικιακά – Ψευτογκάς Δημήτρης: Εκπαιδευτικός

– Πούλιος Νίκος: Εργολάβος δημοσίων έργων και οικοδομικών κατασκευών

– Λετσιος Ιωάννης: Οικονομολόγος

Σπανογιάννη Αγλαΐα: Κτηνοτρόφος

Σίμου Περιστέρα: Φιλόλογος Αγγλικής

”Πρωϊνή” Γρεβενών

Continue Reading
You may also like...
APXH