Connect with us

“Αλλάζουμε πορεία” (Video)-Φώτο

Γρεβενα

“Αλλάζουμε πορεία” (Video)-Φώτο

Με ένα σημαντικά ανανεωμένο, ενωτικό και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο, που καλύπτει γεωγραφικά όλα τα μήκη και πλάτη του Νομού Γρεβενών, κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου στην ΠΕ Γρεβενών ο συνδυασμός “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”. Το απόγευμα της Τετάρτης, στην – ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο – αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Γρεβενών, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, παρουσίασε τους οχτώ υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους που συνθέτουν το ψηφοδέλτιό του στην ΠΕ Γρεβενών, οι οποίοι είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): •Ιωάννης Γιάτσιος •Περιστέρα Καφετζή •Ιωάννης Ντόνας •Λεωνίδας Τεντόγλου •Μαρία Τσακνάκη •Αθανάσιος Φωλίνας •Λάμπρος Χατζηζήσης •Μαρία Χατζηλιάδου

ΠΗΓΗ Video:greveniotis.gr

Ο κ. Κασαπίδης, εμφανίστηκε σίγουρος για τις επιλογές του, έδωσε σύνθημα νίκης και υποσχέθηκε όι τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του θα δώσουν και τη ψυχή τους για το συλλογικό καλό, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Αναλυτικά ο κ. Κασαπίδης τόνισε τα εξής: «Όταν πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ένιωθα δέος αναλογιζόμενος το εγχείρημα απέναντι στην ιστορία, τη παράδοση και τους ανθρώπους της Δυτικής Μακεδονίας. Το ίδιο δέος αισθάνομαι και ενώπιόν σας σήμερα καθώς, μου περιποιείτε αυτή τη τη τιμή να είσαστε όλοι εδώ, σε αυτή τη πολύ σημαντική στιγμή για εμένα.

Νιώθω λοιπόν ιδιαίτερη συγκίνηση που είμαι εδώ μαζί σας, στη πατρώα γη των παππούδων μου, γιατί κατά το ήμισυ της υποστάσεώς μου το οφείλω στον παππού μου, τον Πέτρο τον Δούμα και τη γιαγιά μου, τη Βάϊα τη Βαζούρα που ξεκίνησαν από εδώ – από το Καρπερό Γρεβενών – το νοικοκυριό και την οικογένειά μας, καθώς και την αγαπημένη μου μητέρα, που βρίσκεται σήμερα εδώ.

Σήμερα, όμως, αισθάνομαι πιο πολύ ασφάλεια και δύναμη που είσαστε όλοι εδώ για να μοιραστούμε τη χαρά της ανακοίνωσης των ονομάτων των ανθρώπων που συγκροτούν μια ισχυρή ομάδα για τα Γρεβενά, με ισχυρή κοινωνική αναφορά και με παρουσία στα δρώμενα του Νομού διαχρονικά από τη στιγμή που γεννήθηκαν και μέχρι και σήμερα. Με αυτή την ομάδα θα πορευθούμε εδώ στα Γρεβενά στον αγώνα για τις εκλογές και όλοι μαζί, για την επόμενη ημέρα, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε όλα όσα μας στεναχωρούν και μας ενοχλούν. Να αλλάξουμε πορεία σε αυτή τη κατηφόρα που πήραμε τα τελευταία χρόνια, τόσο στη Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών όσο και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

Η ομάδα που θα σας ανακοινώσω, είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα που ο καθένας τους έχει μια ξεχωριστή διαδρομή στη τοπική κοινωνία, με διαφορετική αφετηρία αλλά με κοινό στόχο: Το στόχο της προσφοράς για τον άνθρωπο. Το στόχο της θυσιαστικής προσφοράς για το τόπο που επέλεξαν οι ίδιοι να μείνουν, να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους και να αγωνιστούν για τη πρόοδο και την ευημερία. Στη πρόσκληση που τους απηύθυνα, πήραν τη πραγματικά δύσκολη απόφαση για να συμμετάσχουν μαζί μου σε αυτό τον αγώνα. Και είναι δύσκολη απόφαση γιατί η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα εδώ στη Δυτική Μακεδονία, το αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι όντως πολύ δύσκολη. Αλλά, με πίστη και με σθένος, πήραμε την απόφαση αυτή την κατάσταση να την αλλάξουμε.

Να την αλλάξουμε γιατί το πιστεύουμε, γιατί νιώθουμε ότι είναι άδικο για τη Δυτική Μακεδονία και τα Γρεβενά να είμαστε σε αυτή τη κατάντια. Δε μας ταιριάζει αυτό το επίπεδο ζωής, δε μας ταιριάζουν οι χαρακτηρισμοί ότι είμαστε οι πρώτοι σε ποσοστά ανεργίας, οι χειρότεροι σε δημογραφικούς δείκτες, οι τελευταίοι σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, οι χειρότεροι σε εξωστρέφεια. Δε ταιριάζει στην ιστορία, στη παράδοση, στους ανθρώπους αυτού του τόπου, που έγραψαν ιστορία εδώ, που ήταν μια ζωή αγωνιστές, έντιμοι, υπερασπιστές των αρχών και των αξιών του Ελληνισμού. Των ανθρώπων που ήταν αυτοί που έγραψαν ιστορία και στο Μακεδονικό Αγώνα. Γιατί από εδώ ήτανε τα περάσματα των Μακεδονομάχων και τους στηρίζανε οι Γρεβενιώτες.

Και είμαι ιδιαίτερα περήφανος που και από την οικογένειά μου ήταν συμπαραστάτες και Μακεδονομάχοι εκεί στα σύνορα τότε του Ελληνικού κράτους και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στα περάσματα του Καρπερού. Και αυτόν τον αγώνα κάποιοι τον πούλησαν. Εμείς όμως, και εδώ από τα Γρεβενά, στεκόμαστε όρθιοι και λέμε ότι ποτέ δε θα πάψουμε να τραγουδάμε την ιστορία μας, να τραγουδάμε το “Μακεδονία ξακουστή”. Όσες αποφάσεις και διαταγές να βγάζουνε, εμείς τις ακυρώνουμε.

Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς τους ανθρώπους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε». Ακολούθησαν οι σύντομοι χαιρετισμοί των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων: Γιάννης Γιάτσιος: «Καταρχήν, θέλω να ευχηθώ στο Γιώργο Κασαπίδη και σε όλους τους συνυποψηφίους μου καλή επιτυχία και να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ και μας τιμάτε με τη παρουσία σας.

Επειδή λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε και όλοι ξέρουμε τι είναι ο καθένας και το σκεπτικό του, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη, τα Γρεβενά και η Δυτική Μακεδονία θα έχουν μια Περιφερειακή Αρχή που θα είναι κοντά στον άνθρωπο, στη καθημερινότητά του, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τις επαγγελματικές τάξεις, χωρίς διαχωρισμούς και ανοιχτή σε όλες τις συνεργασίες με όλους τους φορείς. Να είστε σίγουροι ότι με τον Γιώργο Κασαπίδη, θα αλλάξουμε πορεία για τα Γρεβενά που μας αξίζουν». Περιστέρα Καφετζή: «Ευχαριστώ τον κ. Κασαπίδη για τη πρόταση και ευελπιστώ να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας.

Δε θα ήθελα να πω πολλά λόγια. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να παράξουμε έργο για τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία». Γιάννης Ντόνας: «Καλησπέρα σε όλους.

Όπως είπε ο Τόμας Έντισον: « Η επιτυχία είναι 1% έμπνευση και 99% προσπάθεια. Πιστεύω ότι έχουμε και τις γνώσεις και την εμπειρία για το 1%, αλλά και το σθένος και τη δύναμη για να προσφέρουμε το υπόλοιπο 99%. Μοιραζόμαστε κοινά οράματα, κοινή τεχνοκρατική προσέγγιση για ότι είναι να κάνουμε και θέλω να βάλουμε τη Δυτικής Μακεδονία και τα Γρεβενά σε μία αναπτυξιακή πορεία». Λεωνίδας Τεντόγλου: «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του ο κ. Κασαπίδης.

Ο Γιώργος Κασαπίδη έχει την εμπειρία από τη βουλευτική του θητεία επί δύο τετραετίες, έχει την ικανότητα, τη διάθεση και τη γνώση να αγωνιστεί μαζί με όλους εμάς για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τις εκλογές και να βγάλουμε την Περιφέρειά μας από το αδιέξοδο».

Μαρία Τσακνάκη: « Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για τη παρουσία σας εδώ. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μία εποχή πολύ δύσκολη, καθώς ο φόβος, η δυσπιστία και η αμφιβολία είναι χαρακτηριστικά που κυριαρχούν.

Ο λόγος που έθεσα υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών με επικεφαλής τον Γιώργο Κασαπίδη, για εμένα δεν είναι μια απλή υποχρέωση, αλλά είναι καθήκον.

Σαφώς και σεβόμαστε τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο καθένας που υπηρέτησε και υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Είμαστε εδώ για να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διορθώσουμε τυχόν παραλήψεις και λάθη και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Κασαπίδη και με μία ομάδα με αντάξιους συνυποψηφίους, που είναι επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένοι, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα πράγματα.

Κρατάω για τον εαυτό μου μία φράση του Αϊνστάιν που με συνοδεύει και θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή: “Ποτέ να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπός αξίας”.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία και καλή δύναμη».

Αθανάσιος Φωλίνας: «Καλησπέρα και από εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κασαπίδη, τον αυριανό Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, για τη τιμή που μου κάνει να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο. Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος γιατί τα περιθώρια να είμαστε απαθείς έχουν στενέψει αρκετά.

Αυτός ο τόπος μας χρειάζεται όλους. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μοναχικός. Οι παρέες αλλάζουν αυτό το τόπο. Δε χρειαζόμαστε καινοτόμα πράγματα για να αλλάξουμε τα Γρεβενά, που είναι ο φτωχότερος νομός στην Ευρώπη. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αυτός ο νομός έχει τεράστιο πλούτο που παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Έναν πλούτο που αν τον εκμεταλλευτούμε μπορούμε να ανεβάσουμε κατακόρυφα το βιοτικό μας επίπεδο. Όλοι μαζί, γυναίκες, άνδρες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Γνωρίζετε όλοι ότι το δόγμα μου είναι ο συνεργατισμός και η ακούραστη εργασία. Θα είμαι αυτός ο Σάκης που γνωρίζετε όλοι. Σας κοιτάω στα μάτια και έτσι θα συνεχίσω να σας κοιτάω. Ευχαριστώ πολύ». Λάμπρος Χατζηζήσης: «Γρεβενιώτισσες, Γρεβενιώτες καλησπέρα.

Θέλω από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω τον αυριανό Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Γιώργο Κασαπίδη για τη τιμή που μου έκανε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του. Γιώργο, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της “Αλλαγής Πορείας” είναι πραγματική πρόκληση. Πρόκληση γιατί θα επιχειρήσουμε να αλλάξουμε το Νομό παραγωγικά, τουριστικά αναπτυξιακά.

Πραγματικά θα τον απογειώσουμε. Κυρίες και κύριοι, σας υπόσχομαι ότι θα εργαστούμε έτσι ώστε να είμαστε η ελπίδα των παιδιών μας και το καμάρι των γονιών μας». Μαρία Χατζηλιάδου: «Καλησπέρα και από εμένα. Πιστεύω ότι για το Νομό Γρεβενών θα πρέπει να υπάρξει ενιαίος λόγος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και οι ενέργειες να εξυπηρετούν μια μεγαλύτερη εικόνα.

Κύριος στόχος μου λοιπόν είναι να συμβάλλω στο σχηματισμό της εικόνας για το τι Γρεβενά θέλουμε. Και έπειτα, βήμα βήμα, να υλοποιούνται οι δράσεις που θα οδηγούν εκεί. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πρέπει και μπορεί να υλοποιήσει δράσεις οι οποίες θα βοηθούν όσους επιδιώκουν να επιχειρήσουν στο Νομό μας. Αντίστοιχα πρέπει να προωθείται η επιθυμητή εικόνα έτσι ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του Νομού μας.

Έχω μάθει να εργάζομαι με επιμονή και υπομονή προς τους στόχους που θέτω και έχω σκοπό να εργαστώ για το κοινό καλό. Έχω τη τύχη να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Κασαπίδη και ελπίζω να μας βοηθήσει να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

Κλείνοντας την εκδήλωση και μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα ο κ. Κασαπίδης απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της ΠΕ Γρεβενών: «Αυτοί είναι οι άνθρωποί σας, οι άνθρωποι των Γρεβενών που πήρανε την απόφαση να εκτεθούν στα δύσκολα. Σας καλώ λοιπόν όλους σας να στηρίξετε αυτούς τους ανθρώπους που θα κάνουν πράξη τα όνειρά σας. Και όλοι μαζί να ατενίσουμε με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα, με πολύ δουλειά σε αυτή την ανηφόρα που έχουμε μπροστά μας. Και να είστε σίγουροι ότι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουν πράξη τα όνειρά σας και τα όνειρα για τα παιδιά σας.

Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν το όμορφο αγώνα, για το Νομό Γρεβενών, για τον όμορφο τόπο.» ”Πρωινή Γρεβενών”

 

 

APXH