Connect with us

Κάλεσμα για δυναμική επανεκκίνηση του Δήμου Γρεβενών απο τον Κυριάκο Ταταρίδη

Γρεβενα

Κάλεσμα για δυναμική επανεκκίνηση του Δήμου Γρεβενών απο τον Κυριάκο Ταταρίδη

Την πρόθεσή του να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Γρεβενών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε επίσημα ο κ. Κυριάκος Ταταρίδης το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε. Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Ταταρίδης ανέλυσε κάποιες πρώτες σκέψεις του για το πως ο ίδιος οραματίζεται τη δημιουργία ενός νέου πρότυπου δήμου που θα βγάλει τα Γρεβενά από την αφάνεια και θα ανακόψει τη φθίνουσα , όπως χαρακτηριστικά είπε, πορεία που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια.

Που θα βάλει τέλος στον εσωτερικό διχασμό, στην ανούσια αντιπαλότητα και στην έλλειψη συνεργασίας, στοιχεία που έχουν οδηγήσει σε ένα αντιπαραγωγικό μοντέλο διοίκησης. Μίλησε και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ισχυρού ψηφοδελτίου, με ανθρώπους της γνώσης, της θέλησης, της εμπειρίας, της ικανότητας των πρωτοβουλιών, ανθρώπους με επιστημονικά προσόντα, μηχανικούς, γεωπόνους, οικονομολόγους αλλά και αγρότες και εργάτες. Ανθρώπους που θα θέσουν κοινό στόχο και μέσα από την συνεργασία, όλοι μαζί θα προτάξουν το κοινωνικό συμφέρον.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η πολιτική απαιτεί ανθρωπιά και χαμόγελο. Να αγκαλιάζεις τον συμπολίτη σου και να είσαι πάντα δίπλα του.

 

Να μη κρύβεσαι από αυτόν. Να είσαι μέσα στα γεγονότα. Να παράγεις και να δημιουργείς γεγονότα. Πάντα με τη κοινωνία μαζί σου.

Γιατί μόνο αν έχει αυτό το πρόσωπο, αυτή τη λογική και την ανάλογη συμπεριφορά, ο κόσμος θα σε αγκαλιάσει. Θέλω λοιπόν να στήσουμε ένα άλλο πρότυπο δήμου.

Ένα πρότυπο δήμου ανθρώπινο, δυναμικό. Ένα πρότυπο δήμου στο οποίο θα εμπνεύσουμε τις υπηρεσίες του ώστε να αυξήσουν τη παραγωγικότητά τους. Να σταθούν στους πολίτες αντιμετωπίζοντας όλες τους τις ανάγκες. Και φυσικά, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προοπτικές καινοτόμες, να βγούμε δυναμικά στα κέντρα εξουσίας, να φέρουμε κεφάλαια και πόρους, να αντιμετωπίσυμε κάθε έλλειψη που υπάρχει να αξιοποιήσουμε το τοπικό πλούτο, το τουρισμό μας, το υπέδαφος. Να μετατρέψουμε το δήμο σε ένα κέντρο στρατηγικής κατεύθυνσης για την ανάπτυξη του νομού.

Όλα αυτά, όμως, με ανθρώπους που θα πάρουν αυτή την ευθύνη. Και εγώ σήμερα, μέσω αυτής της διαδικασίας, αυτή την ευθύνη της απευθύνω σε κάθε κάθε υγειά σκεπτόμενο συνδημότη μου που αγαπά τα Γρεβενά. Για να καταλήξουμε σε ένα δυνατό και πλήρες ψηφοδέλτιο που όχι μόνο θα κερδίσει τις εκλογές αλλά θα παίξει το ρόλο που του αρμόζει αύριο». «Εμείς δεν θα κάνουμε μια απλή διαχείριση.

Δεν έχω ανάγκη από τέτοιες καρέκλες εγώ. Δε θα μπούμε στο Δήμο για το παίξουμε δήμαρχοι και να χαιρόμαστε το αξίωμα. Αλλά πονάμε τα Γρεβενά που δεν πάνε καλά και κάτι πρέπει να γίνει»υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Ταταρίδης για να καταλήξει λέγοντας «Άλλωστε, ένα άτομο δεν μπορεί να παράγει έργο. Και μπορεί κάποιος, να υπεραμύνεται σήμερα ότι είναι ηγέτης και προσωπικότητα. Ε εμείς δεν είμαστε ούτε ηγέτες, ούτε προσωπικότητες.

Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο, έχουμε γνώσεις, ικανότητες, έχουμε επιστημονική κατάρτιση, έχουμε εμπειρία, έχουμε πυγμή και έχουμε ανθρώπινες σχέσεις με όλους. Προτάσσοντας λοιπόν αυτές τις αρχές, θέλουμε και μπορούμε να λειτουργήσουμε το Δήμο με το μεγαλύτερο παραγόμενο κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα.

‘Έτσι θα πορευθούμε». Παράλληλα, ο κ. Ταταρίδης ανέπτυξε επιγραμματικά κάποια βασικά στοιχεία του προγράμματος τους, υπογραμμίζοντας ότι αναλυτική παρουσίαση θα γίνει το επόμενο διάστημα. ”Πρωϊνή” Γρεβενών

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH