Connect with us

Μητσοτάκης από τα Γρεβενά:Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος

Γρεβενά

Μητσοτάκης από τα Γρεβενά:Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος

Οι αναξιοποίητες αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη καθημερινότητά τους, αποτέλεσαν την προτεραιότητα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη κατα την ολοήμερη επίσκεψή του στα Γρεβενά.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στο όμορφο τόπο των Γρεβενών, γιατί έτσι είχε την ευκαιρία να μάθει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, οι παραγωγικοί και άλλοι φορείς. Όπως ο ίδιος επεσήμανε επιθυμία του ήταν να μιλήσει με τους ίδιους τους πολίτες, στο δρόμο και τη δουλειά τους, θέλοντας να αφουγκραστεί τον προβληματισμό καθενός.

Για αυτό και ένα μεγάλο μέρος της επίσκεψής του αναλώθηκε με τη φυσική παρουσία του σε χώρους που επιλέγουν οι πολίτες να περνούν μέρος της καθημερινότητάς τους, ενώ έκανε για αρκετή ώρα βόλτα στη κεντρική ππλατε4ί και στο πεζόδρομο της πόλης .

Παράλληλα, στο επικεντρο της επίσκεψή τους βρέθηκαν το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και η βελτίωση των υποδομών. Επέλεξε το μικρό πάρκο απέναντι από το Δημαρχείο Γρεβενών, για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, στηλίτευσε τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως ναι μεν στρατηγικός στόχος της ΝΔ είναι να κερδίσει στις επερχόμενες εκλογές τη μονοεδρική των Γρεβενών, αλλά υπογράμμισε πως το βασικό ζητούμενο είναι το ζητούμενο η επόμενη μέρα και πως θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και πως θα αξιοποιηθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Και στο βάθος της επίσκεψής του τα πρόσωπα με τα οποία θα καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια σε εθνικές εκλογές και περιφερειακές εκλογές. Αυτά θα ανακοινωθούν στην ώρα τους αφού ληφθούν υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια καθόσον όπως κατ΄επανάληψη ο ίδιος έχει ανακοινώσει επιδίωξη και στόχος είναι η ενεργοποίηση ανθρώπων επιτυχημένων στον τομέα τους που θα μπορέσουν έτσι, να μπουν στον πολιτικό στίβο και να τον αλλάξουν.

Μέχρι τότε οι διεργασίες και οι επαφές είναι συνεχείς, λαμβάνοντας υπόψη συμπεριφορές, αποδοτικότητα, ιδιομορφίες και κομματικές ισορροπίες. “Καθηλωμένη χώρα στη παρακμή” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία του στη μονοεδρική περιφέρεια των Γρεβενών από τη Δεσκάτη, όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καταστέργιο.

Μιλώντας τους κατοίκους στο δημαρχείο της πόλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ξεκινώ από ένα τόπο ευλογημένο, που βρίσκεται σε γεωγραφική και ψυχολογική καρδιά της Ελλάδας και εδώ είμαι σίγουρος ότι χτυπά και η καρδιά της ΝΔ. Έχω ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια εκτενές πρόγραμμα περιοδειών για να παρουσιάσω το πρόγραμμα της ΝΔ για μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στο γκρίζο.

Αξίζουμε καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση που έχει καθηλώσει τη χώρα σε παρατεταμένη κατάσταση παρακμής έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και έχει ξεχάσει την Ελλάδα της περιφέρειας» Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε παράλληλα τόσο την πρόθεση της ΝΔ να προωθήσει μια γενναία ασφαλιστική και φορολογική πολιτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, όσο και ότι θα προχωρήσει ως κυβέρνηση στην καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 9% για τα εισοδήματα μέχρι εισοδήματα 10.000 ευρώ. Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία νέου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα αναλύσει λεπτομερώς κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην ΔΕΘ. Όπως ανέφερε «η ασφαλιστική επιβάρυνση είναι σήμερα τέτοια, που δημιουργεί αντικίνητρο στην εργασία, και για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής πολιτικής». Για την ελληνική περιφέρεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι Έλληνες αξίζουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για να φτιάξουν τη ζωή τους, όπου και εάν βρίσκονται, είτε στα αστικά κέντρα είτε στις κωμοπόλεις της χώρας. «Δεν υπάρχουν δυο Ελλάδες του αύριο.

Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινές, με τις αστικές περιοχές. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονε συνέχεια στην 11 συνέχεια από την 10 κτήματα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαντώντας στην επισήμανση του δημάρχου Δεσκάτης, Δημήτρη Καραστέργιου, ότι οι κτηνοτρόφοι λαμβάνουν τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας 15ετίας στο γάλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πρόβλημα με τις τιμές του γάλακτος, από τις παράνομες ελληνοποιήσεις που γίνονται αθρόα, θα σταματήσει να υπάρχει. «Θα σταματήσουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πιέζουν αφόρητα την ελληνική γαλακτοπαραγωγή και τις τιμές των παραγωγών μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να μιλήσουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα οκτώ χρόνια και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο (…) Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μέρα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας. Αξίζουμε καλύτερα, δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας.

Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε, τέλος, για τη σιγουριά που νιώθει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες θα εμπιστευθούν τη ΝΔ, «ώστε να οδηγήσουμε την χώρα σε ασφαλές λιμάνι». Η άφιξη στη πόλη των Γρεβενών Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε οδικώς στη πόλη των Γρεβενών, όπου συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, τομεάρχες του κόμματος, βουλευτές από τη Δυτική Μακεδονία και τις όμορες περιφέρειες, τον πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ, επισκέφθηκε τη Μητρόπολη και είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ Δαυίδ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξήρε το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και δε δέχθηκε με χαρά την ευχή του σεβασμιότατου για ανάληψη των τυχών της χώρας το επόμενο διάστημα. Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο και εγκάρδια συνάντηση με τον Δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, με το οποίο και είχε ολιγόλεπτη συζήτηση για τα βασικά προβλήματα του τόπου με την κουβέντα να εστιάζεται στο Χιονοδρομικό Κεντρο της Βασιλίτσας και στην αναγκαιότητα αλλαγής του τρόπου διαχείρισής του, με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδυτικών κονδυλίων να κρίνεται πλέον ως αναγκαία.

Ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Σε αυτήν ακριβώς την αναγκαιότητα δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης και στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά ΜΜΕ έξω από το Δημαρχείο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας το ζήτημα δεν είναι μόνο η πρόσβαση αλλά και ο ίδιος ο τρόπος διαχείρησης του Χιονοδρομικού. Προσωπικά και ως χιονοδρόμος γνωρίζω ότι η Βασιλίτσα έχει τις δυνατότητες να γίνει το πρώτο, το καλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ελλάδα.

Αυτό, όμως δε μπορεί να γίνει χωρίς την εμπλοκή ενός ιδιωτικού φορέα και χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία θα έρθουν να επενδύσουν στο Χιονοδρομικό, να αναβαθμίσουν σημαντικά τον μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό του, να επεκτείνουν το Χιονοδρομικό, πάντα σεβόμενοι την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία. Αυτή είναι η λύση και χαίρομαι που, από τις συζητήσεις που έχω κάνει μέχρι τώρα, διαπιστώνω ότι και στη τοπική κοινωνία φαίνεται να υπάρχει μία στήριξη πλέον σε αυτή τη προοπτική, την οποία και θέλω, ως κεντρική κυβέρνηση την επόμενη μέρα και εφόσον μας εμπιστευθούν οι πολίτες, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Ο προεκλογικός στρατηγικός σχεδιασμός για τα Γρεβενά «Η ΝΔ θα κερδίσει τη μονοεδρική των Γρεβενών, όπως στόχος μας στρατηγικός είναι να κερδίσουμε όλες τις μονοεδρικές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτησή μας για το προεκλογικό στρατηγικό σχεδιασμό της ΝΔ σχετικά με τη μονοεδρική των Γρεβενών Το ζητούμενο όμως-και επιμένω σε αυτό- δεν είναι απλά να κερδηθεί η μονοεδρική των Γρεβενών.

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε: «Το ζητούμενο είναι την επόμενη μέρα να σκύψουμε με το τοπικό προσωπικό και σε συνεννόηση πάντα με τη τοπική αυτοδιοίκηση πάνω στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Βλέπω ένα τόπο ο οποίος είναι πολύ όμορφος αλλά δυστυχώς μαραζώνει. Μαραζώνει γιατί δεν υπάρχουνε δουλειές για τους νέους ανθρώπους, ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται, οι τιμές του γάλακτος έχουν πέσει στα τάρταρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα γραφειοκρατικό κράτος το οποίο τους υπερφορολογεί και το οποίο έχει αυξήσει τις εισφορές.

Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Βεβαίως λοιπόν είναι στρατηγικός στόχος να κερδηθεί η μονοεδρική των Γρεβενών, και θα κερδιθεί αλλά το ζητούμενο είναι να κάνουμε πραγματικό έργο για τα Γρεβενά και τη Δυτική Μακεδονία. Ως προς τις περιφερειακές εκλογές, προφανώς και έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη ΝΔ, αλλά θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Σε κάθε περίπτωση, ο σκοπός μας είναι να κερδίσουμε όλες τις περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Για τον ανασχηματισμό « Ποιος ανασχηματισμός; Νομίζετε ότι ασχολείται κανείς εδώ πέρα στα Γρεβενά και στη ξεχασμένη ορεινή Ελλάδα με τον ανασχηματισμό του κ. Τσίπρα»; σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι: «Το ζητούμενο είναι αυτή τη στιγμή να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη ολοκληρώση πρακτικά τη θητεία της, δεν έχει τιποτα άλλο να προσφέρει σε αυτό το τόπο, έχει κάνει ήδη πολύ μεγάλη ζημιά και όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο για τη χώρα.

Δε θα κάνω κανένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό σε επίπεδο προσώπων γιατί όλοι κρίνονται για τις επιλογές τους. Θα πω μόνο ότι ο βασικός πυρήνας αυτής της κυβέρνησης δεν άλλαξε καθόλου και αυτοί οι οποίοι είναι υπέυθυνοι για τη κατάντια της χώρας σήμερα, αυτοί οι οποίοι είναι υπέυθυνοι για την οικονομία, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, εξακολουθούν να βρίσκονται στις καρέκλες τους προφανώς αμετακίνητοι.

Κανένα άλλο σχόλιο για τον ανασχηματισμό γιατί δεν ενδιαφέρει τους πολίτες, όπως δεν τους ενδιαφέρει και ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα, η άκρατη αυτή επιθυμία του να αναφέρεται στο παρελθόν. Εγώ θα επιμένω σε κάθε γωνιά της Ελλάδος να μιλάω για το μέλλον, να μιλάω για ενότητα, για τη μεγάλη ανάγκη που έχει αυτός ο τόπος να κάνει μία δυναμική επενδυτική επανεκκίνηση.

Αυτά πρεσβεύει η ΝΔ, αυτά πρεσβε’ύω και εγώ προσωπικά και πιστεύω ότι αυτή την αντζέντα μιας τολμηρής αλλαγής θα την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν». Συνομιλία με τους πολίτες Καθ’όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομιλούσε με πολίτες, κατοίκους και καταστηματάρχες πραγματοποιώντας συχνές στάσεις από τη Μητρόπολη και μέχρι το Δημαρχείο, διασχίζοντας τον πεζόδρομο.

Ασφαλώς ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει και τους πολίτες που έτρεξαν να τον καλωσορίσουν στα Γρεβενά και να του πουν το πρόβλημά τους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει τη βόλτα του σε εμπορικά καταστήματα και σε cafe στο κέντρο της πόλης προκειμένου να συναντήσει νέους ανθρώπους και απολαμβάνοντας ένα καφέ ή ποτό να ανταλλάξουν απόψεις. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον σταμάτησαν και συζήτησαν μαζί του, οι φωτογραφίες και οι… selfie έπεφταν βροχή, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μικρά παιδιά». Αργά το μεσημέρι αποχώρησε από τη πόλη των Γρεβενών με κατεύθυνση αρχικά το Δοτσικό και στη συνέχεια τη Σαμαρίνα όπου και είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους και παραγωγικούς φορείς του τόπου.”Πρωϊνή Γρεβενών”

 

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH