Connect with us

Γρεβενά:Ώρα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες των πυρκαγιών

Γρεβενά

Γρεβενά:Ώρα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες των πυρκαγιών

Ένα κύμα αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα, με συμμετοχή φορέων, σωματείων, επιχειρήσεων και μεμονωμένων πολιτών, προκειμένου να στηριχτούν και να ανακουφιστούν όσο είναι δυνατόν οι πληγέντες στις πυρκαγιές της Αττικής. Στην προσπάθεια συμμετέχει ενεργά και ο Νομός Γρεβενών, με σειρά πρωτοβουλιών για συγκέντρωση τροφίμων και φαρμακευτικών ειδών από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, σωματεία και απλούς πολίτες .

Ήδη η ανταπόκριση και η έμπρακτη στήριξη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί τα επόμενα 24ωρα Πρωτοβουλίες και τα σημεία συγκέντρωσης ειδών Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γρεβενών απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες του Δήμου να παράσχουν βοήθεια για τη στήριξη των θυμάτων που επλήγησαν από τις φωτιές στις περιοχές της Αθήνας.

Τα είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικά προϊόντα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Κοινότητας και θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στην Αθήνα. Ενδεικτική των αναγκών είναι η παρακάτω λίστα: ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ Α) Ξηρά τροφή για άμεση κατανάλωση:Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρακεράκια, Ξηροί Καρποί κλπ Β) Είδη ατομικής Υγιεινής : Μωρομάντηλα, Πάνες, Σερβιέτες, Οδοντόκρεμες, Σαπούνια κλπ Γ) Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων: – Βαζελινούχες γάζες fucidin – Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος – Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος – Φιάλες ορού ringers – Φιάλες ορού dextrose – Παλμικά οξύμετρα – Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα – Τζελ εγκαύματος τύπου flagyl/ flogocalm – Pulvo spray – Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως) – Αλουμινοκουβέρτες – Μάσκες μιας χρήσης v2 – Αυτοκόλλητα ράμματα – Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane – Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ – Παυσίπονα – Λαβίδες – Ποδιές μίας χρήσεως Μεγάλη ανάγκη υπάρχει και για αίμα.  Όσοι πολίτες επιθυμούν να δώσουν αίμα, μπορούν να το κάνουν σε κάθε σταθμό αιμοδοσίας της χώρας με αποδέκτη «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ» η οποία διατηρείται στο ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Κοινότητας, που στεγάζεται στη Μαθητική Εστία. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24620 – 28098 Ωράριο Λειτουργίας: 07:00 – 15:00 Διεύθυνση: Τέρμα Κ. Ταλιαδούρη, 51100, Γρεβενά ΠΕ-ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Ι.Μ Γρεβενών Η Π.Ε. Γρεβενών σε συνεργασία με τους Δήμους Γρεβενών, Δεσκάτης και την Ι.Μ. Γρεβενών ανακοινώνει ότι όσοι πολίτες, φορείς, σύλλογοι κ.α. επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της Αττικής από τις φονικές πυρκαγιές μπορούν να προσφέρουν είδη όπως: -τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης – κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές-, εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου – εβαπορέ, φάρμακα, γάζες, betadine, αλοιφές όπως fucidin, fucicort, και αναλγητικά κ.α., πάνες, σερβιέτες και μωρομάντηλα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Οι προσφέροντες θα παραδίδουν τα παραπάνω είδη στη Μαθητική Εστία στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γρεβενών δίπλα στο Διοικητήριο Γρεβενών (Διεύθυνση τέρμα Κ. Ταλιαδούρη) και κατά τις ώρες: 07:00 – 15:00. Για οποιαδήποτε πληροφορία ώστε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος της παρεχόμενης βοήθειας μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών τηλ:2462353333-370 καθώς επίσης και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών τηλ:2462353252 Ο ΕΣΓ Αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβε χθες και ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πληγέντες αποφασίσθηκε η αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης που είναι απαραίτητα για την διαβίωση τους. που απηύθυνε προς τα μέλη του, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία και θα αποσταλούν στους πληγέντες Δεσκάτης.

Οι νέοι της Δεσκάτης σε συνεργασία με το Δήμο καλούν τους πολίτες του δήμου μας από αύριο το πρωί θα συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας είδη πρώτης ανάγκης γάζες betadin αλοιφές fucidin και ρούχα να βοηθήσουμε όλους τους συνανθρώπους μας σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάνε από τις μεγάλες καταστροφές της πυρκαγιάς στην Αττική … Ευχόμαστε ολόψυχα δύναμη και κουράγιο σε όλους.. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που χάσανε τους ανθρώπους τους …. Αύριο από τις 9 το πρωί στο Δημαρχείο Δεσκάτης …. Το μήνυμα του Δημάρχου Δεσκάτης Εκφράζουμε την Βαθειά θλίψη και οδύνη για τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής και συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα με πνεύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, διοργανώνοντας σε συνεργασία με τους νέους και τους μαζικούς φορείς του Δήμου Δεσκάτης ,συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης .

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται : Στο κέντρο κοινότητας του Δημαρχείου Δεσκάτης και στο Δημοτικό κατάστημα ΚΑΡΠΕΡΟΥ. ΔΗΜΤΟ Γρεβενών ΝΔ Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οργανώσεις του κόμματος έχουν ήδη αρχίσει από το πρώτη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους, από τις πυρκαγιές στην Αττική. Η ΝΔ παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: •Ρύζι και μακαρόνια. •Τρόφιμα στερεά και υγρά, μακράς διάρκειας, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. •Φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα). •Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Σημείο Συγκέντρωσης, για τα ΓΡΕΒΕΝΑ: ‘’Το Σύγχρονο Περίπτερο’’, Κ. Ταλιαδούρη 68. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6976925180, 2462083641.

Τα ΕΛΤΑ Την αποστολή χωρίς χρέωση δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα των πυρόπληκτων περιοχών ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διαθέτουν το δίκτυό τους στην υπηρεσία των εθνικών αναγκών δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης. Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018. ”Πρωϊνή” Γρεβενών

Continue Reading
You may also like...

Δημοφιλή νέα

Facebook

APXH